Pluimveehouderij

Achtergrond 189 x bekeken

Week 43: eiermarkt vriendelijk

Volgens de meeste pakstations is de eiermarkt nog steeds vriendelijk. Over de eierconsumptie wordt wel wat wisselend gedacht, maar dat zal veel met de nog lopende herfstvakantie te maken hebben. Men verwacht dat het eierverbruik in de loop van november alleen maar beter zal worden.

Meer vraag door Allerheiligen - In week 44 is er in verband met Allerheiligen een extra vrije dag in bijvoorbeeld Duitsland. Enkele pakstations melden dat er qua volume hierdoor nu toch wat meer wordt gevraagd dan in een normale week. In afzetvolume zal dit per saldo over 14 dagen weinig uitmaken, want na Allerheiligen nemen de bestellingen van eieren meestal weer wat af.

Oplopende eierprijzen - De eierprijzen lopen in de kleinverpakking weer iets verder op en dat geldt eigenlijk voor alle eigewichten. Overigens wordt ook daar wisselend over gedacht want er zijn pakstations die van een stabiele eierprijs spreken.

Goede vraag eiproductenindustrie - De eiproductenindustrie vraagt redelijke hoeveelheden eieren en is in een aantal gevallen ook genegen iets meer voor de eieren te betalen. Men heeft belangstelling voor zowel kooi-eieren als scharreleieren. Naast Nederlandse en Duitse eiproductenfabrikanten zijn ook Engelse eierverwerkers redelijk in beeld en dat geldt met name voor eierkokerijen.

Prognose:

verbetering eiermarkt

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.