Pluimveehouderij

Achtergrond 176 x bekeken 2 reacties

Week 42: eiermarkt redelijk vriendelijk

De NOP-richtprijs noteerde in week 42 plussen voor de kooi-eieren en voor de scharreleieren, met uitzondering van de lichtere scharreleieren, waarvoor de notering gelijk bleef.

De eiermarkt oogt volgens de meeste pakstations redelijk vriendelijk, aldus het PPE.

Bescheiden vraag door herfstvakanties - De eierconsumptie is volgens een aantal pakstations bescheiden en dat zal veel te maken hebben met de herfstvakanties in zowel Nederland als Duitsland. Overigens zijn er ook wel meldingen van een redelijk goede eierconsumptie. De herfstvakanties in aanmerking nemende valt de vraag naar eieren van de retail niet eens tegen.

Scharreleieren - De vraag naar scharreleieren is goed en als de pakstations al wat betere prijzen realiseren lukt dat vooral bij de wat zwaardere soorten scharreleieren. De prijzen van scharreleieren in de klassen M en S blijven vrijwel gelijk aan vorige week.

Kooi-eieren - De prijs van kooi-eieren zit ook wat in de lift, maar daar hangen er nogal wat van boven de markt, zodat prijsstijgingen in het segment van de kooi-eieren wat beperkter zijn dan bij de scharreleieren.

Eiproductenindustrie - De eiproductenindustrie is ook redelijk in beeld op de eiermarkt. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse eierverwerkers, maar er is ook een heel behoorlijke vraag van eierverwerkers uit veel andere lidstaten. De eiproductenfabrikanten vragen ook nogal naar scharreleieren en dat zal de reden zijn, dat zware scharreleieren wat meer in prijs oplopen dan de andere.

(bron: PPE)

Albert Papenburg

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J. Reijnders

  Is het mogelijk om een vergrootglas op te sturen naar mij , want de afdruk (bij de printversie) van de eiernoteringen zijn zo klein dat ze bijna onleesbaar zijn.

  vr. gr. J. Reijnders

 • no-profile-image

  Albert Papenburg

  Geachte J. Reijnders, dank voor uw reactie. Er zijn wat aanpassingen gedaan in de NOP-tabel. Deze zou nu na printen beter leesbaar moeten zijn. Vriendelijke groet, Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.