Pluimveehouderij

Achtergrond 179 x bekeken

Ruim 50.000 bezoekers voor Ark

De 'ark van Noach' heeft in Rotterdam 53.000 bezoekers getrokken. Het 70 meter lange, 9,5 meter brede en 13 meter hoge schip lag sinds eind augustus aan de kade van de Spoorweghaven op de Kop van Zuid.

De ark is vandaag richting Sliedrecht vertrokken, laat Johan Huibers, de maker van het gevaarte weten. In de ark is een expositieruimte, waar het verhaal van Noach wordt verteld. Er zijn onder meer nagemaakte dieren en ook een aantal levende beesten, als lammeren, geiten en kippen, aan boord.

De aannemer uit Broek op Langedijk begon in 2005 aan de bouw van het schip in de haven van de Noord-Hollandse plaats. De ark van Noach uit de Bijbel diende als voorbeeld. De christen wil met de bouw het bijbelse verhaal overbrengen op een groot publiek.

Voordat het schip naar Rotterdam ging, lag het in Schagen voor anker. Ook daar bezochten ruim 50.000 mensen de ark. Van het bezoekersgeld wil Huibers een ark bouwen die wellicht net zo groot is als die uit de bijbel, 175 meter lang, 30 meter breed en 13 meter hoog. De bouw van deze zeewaardige ark begint op 29 november op een werf in Zaandam. Huibers wil met de grote versie de Europese havens aandoen.

Voorlopig toert hij nog met de kleinere versie door Nederland. In Sliedrecht blijft de ark nog zeven weken; daarna vaart het schip naar Arnhem. Het is de bedoeling dat de ark nog de komende tien jaar te bezichtigen is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.