Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Hobbyhouders missen plek in Nota Dierenwelzijn

Minister Gerda Verburg heeft bij het opstellen van de Nota Dierenwelzijn en de Nationale Agenda Diergezondheid de groep hobbydieren en de vele honderdduizenden houders van deze dieren grotendeels gemist.

Dit stelt voorzitter Franc Beekmans van de Nederlandse Bond van Hoender-, Dwerghoender-, Sier- en Watervogelshouders. De groep van onder andere hobbymatig gehouden siervogels en watervogels houdt de dieren anders dan landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren.

De hobbydierhouderij vraagt ook een ander beleid, maar bij deze groep is in de nota en de Nationale Agenda onvoldoende stil gestaan. Terwijl deze getalsmatig een groot belang heeft, oordeelt Beekmans.

Hij concludeert dat de ambtenaren onvoldoende inzicht hebben in de organisaties en de organisatiegraad van de hobbydierhouderij. Hij vindt dit een belangrijk gemis bij de totstandkoming van de nota’s.

Eén reactie

  • no-profile-image

    martin

    Een goed voorbeeld van commercieel en politiek denken. De zorg en het welzijn van al onze dieren komt daarmee regelmatig in het nieuws. Vaak slecht nieuws.

Of registreer je om te kunnen reageren.