Pluimveehouderij

Achtergrond

Piet Simons

Dr.ir. P.C.M. (Piet) Simons is onderscheiden met de MacDougall Medal voor zijn grote verdiensten voor de WPSA (World Poultry Science Association).

Piet Simons kreeg de medaille tijdens de 12th European Poultry Conference, 10 t/m 14 september in Verona (Italië). De MacDougall Medal is vernoemd naar een oud-voorzitter van de World Poultry Science Association (WPSA).

Geduchte fondsenwerver

Simons is een ’geduchte’ fondsenwerver voor de WPSA en vaak op reis naar conferenties, beurzen en bijeenkomsten voor de ruim 7.000 leden tellende internationale vereniging van pluimveewetenschappers. „Hij heeft de grootste verzameling airmiles van alle mensen die ik ken”, zo schreef David Martin, redacteur van World’s Poultry Science Journal in het persbericht over Simons’ onderscheiding.

Loopbaan Piet Simons

Oud-Spelderholt-onderzoeker Piet Simons was van augustus 1977 tot mei 1991 secretaris van de Nederlandse afdeling van de WPSA, daarna tot mei 2004 voorzitter. In 1992 was Piet Simons lid van het organisatiecommité van het World’s Poultry Congres dat in dat najaar, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse WPSA-afdeling, in Amsterdam werd gehouden. Daarna werd Piet Simons internationaal WPSA-voorzitter tot 1996. Sindsdien is Piet Simons internationaal WPSA-secretaris.
Piet Simons is ook voorzitter van de Stichting Bevordering Pluimveewetenschappen.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.