Pluimveehouderij

Achtergrond

Heinz Moormann

Boxmeer gaat een straat vernoemen naar Heinz Moormann, de oprichter en naamgever van Friki, ooit Europa’s grootste pluimveeslachterij met Boxmeer als thuisbasis. Zo meldde De Gelderlanders op 6 september 2006.

De straat die de naam krijgt van Heinz Moormann ligt op het bedrijventerrein Saxe Gotha in Boxmeer.

„Een mooi eerbetoon aan mijn vader. Hij verdient het”, zegt zoon Joop Moormann in dagblad De Gelderlander over zijn in 1972 overleden vader.

Moormann werd in 1952 aangesteld als directeur van een kleine slachterij in een boerenschuur in Mill. Vanwege de snelle groei week het bedrijf uit naar Boxmeer waar voor het eerst machinaal werd geslacht. Het personeelsbestand van de slachterij steeg op het hoogtepunt tot ruim boven de zevenhonderd. Hiervan is weinig meer terug te vinden in Boxmeer. Vorig jaar werd de (kalkoen)slachterij, die inmiddels in handen was van Plukon, gesloten.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.