Pluimveehouderij

Achtergrond

Prestartvoer Optistart

Voerfabrikant Brameco-Zon heeft Optistart ontwikkeld, een prestartvoer dat de gewichten van opfokleghennen op vijf weken leeftijd aanzienlijk verhoogt ten opzichte van traditioneel opfokvoer.

Het vijfweekse gewicht van opfokleghennen is in combinatie met uniformiteit en uitval na snavelbehandeling in belangrijke mate bepalend voor de prestatie van de leghen gedurende de productiecyclus.

Hagelslag

Brameco-Zon perst het sterk geconcentreerde voer in een hagelslagkorreltje, wat een goede opname combineert met beperking van voerselectie.

Snellere gewichtsontwikkeling

Uit proeven met dit ’hagelslagvoer’, uitgevoerd in samenwerking met Zanders Oirlo bv en Fiduco bv (een opfok- en legbedrijf van Zanders Oirlo), bleek dat de gewichtsontwikkeling bij opfokkuikens met Optistart de eerste vijf weken aanzienlijk sneller verloopt. Met name het gewicht op één week leeftijd ligt tot wel 40 procent hoger.

Lager uitvalspercentage

Ook was het uitvalspercentage twee weken na snavelbehandeling significant lager. De verklaring hiervoor is dat de kuikentjes na de snavelbehandeling minder moeite hebben met opname van een (zacht) korreltje dan met (harde) gemalen voeders.

Brameco-Zon voeders

Postbus 8510, 5605 KM Eindhoven
Tel. (040) 238 07 77.
E-mail: info@brameco-zon.nl
Internet: brameco-zon.nl

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.