Pluimveehouderij

Achtergrond

Sorteermachine Elgra 3 wint prijs

Prinzen Machines heeft op 16 mei 2006 met de sorteermachine Elgra 3 een prijs gewonnen op VIV Europe 2006.

De sorteermachine Elgra 3 van Prinzen Machines was op VIV Europe 2006 (16 t/m 18 mei) goed voor een zilveren VIV Poultry Award.

De Elgra 3 van Prinzen Machines is een compacte sorteermachine, die broedeieren elektronisch weegt en op gewicht sorteert. Uitgesorteerde eieren worden automatisch naar een handpaktafel getransporteerd, broedeieren gaan door op de inpaklijn van Prinzen Machines, om vervolgens volgens de Prinzen Methode in de gewenste broedraam te worden gezet. De Elgra stelt de pluimveehouder in staat zijn bedrijf eenvoudig te managen, doordat allerlei gegevens geregistreerd worden, zoals legpercentage, broedpercentage, het gemiddelde en het totale gewicht per stal, totaal aantal gesorteerde eieren en broeduitkomsten.

Prinzen Machines bv in Aalten is fabrikant van machines voor het desinfecteren, printen, sorteren en inpakken van eieren.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.