Pluimveehouderij

Achtergrond

Henk Flipsen

Ir. H.W.C.M. (Henk) Flipsen is per 1 januari 2007 benoemd tot directeur van de Nevedi, de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie.

De functie van directeur is nieuw bij Nevedi, want tot nu toe werd de vereniging geleid door een (parttime) voorzitter en een algemeen secreataris. De laatste voorzitter van Nevedi was Dirk Duijzer.

Uitgebreide loopbaan na Wageningen - Henk Flipsen (41) is nu nog directeur van de Coöperatieve Boskoopse veiling ua, die eind van dit jaar opgaat in veiling FloraHolland. Daarvoor was hij directeur van Amalthea, de coöperatie van geitenhouders, en voorzitter van de Vereniging Kwaliteitszorg Geitenhouderij Nederland. Van 1990 tot 1998 was Flipse directiesecretaris bij de NCB, de voorloper van de ZLTO. Na zijn studie aan de HAS werkte Flipse een paar jaar bij Wessanen en Brokking in de diervoederindustrie. Begin jaren negentig voltooide hij zijn studie agrarische economie aan de toenmalige Landbouw Universiteit in Wageningen.

• Meer over Nevedi

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.