Pluimveehouderij

Achtergrond

Verbeek komt met Brown Nick en H&N Coral

Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven presenteert op de beurs in Hardenberg (stand 146) twee nieuwe merken leghennen van hetzelfde fokbedrijf.

De twee merken leghennen die Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven in Hardenberg presenteert zijn:

• Brown Nick. De Brown Nick legt eieren met een gemiddeld gewicht van 63-64 gram met een sterke, donkerbruine eischaal. De Brown Nick is, net als de andere hennen uit het assortiment van Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven, TMA-vrij, dus de eieren zijn vrij van bijsmaak en visgeur , en de leghennen kunnen voer met raapschroot krijgen. De Brown Nick sluit aan bij de toenemende belangstelling voor schone, sterke, donkerbruine eieren. Pluimveehouders kunnen de Brown Nick bestellen om er vanaf april eieren van te kunnen rapen.

• H&N Coral. Met de H&N Coral introduceert Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven in Nederland en België een kip die crèmekleurige eieren legt. Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven richt zich met de hen, waarvan het zelf moederdieren heeft, in eerste instantie op nichemarkten, maar vanwege de opvallend hoge productie (schar­relnorm 306 eieren, 19,35 kg, gem. eigewicht 63 g) is de H&N Coral ook geschikt voor productie van industrie-eieren. Ook presteert de H&N Coral uitstekend in alternatieve huisvesting. De H&N Coral is al jaren een succes in Japan en China. Proefkoppels van Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven lieten zien dat de hen uitblinkt in aantal crèmekleurige eieren, piekproductie en persistentie.

Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven bv

• Renswoude
• tel. (0318) 57 82 50
• e-mail: info@verbeek.nl
• internet: verbeek.nl

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.