Pluimveehouderij

Achtergrond

Coccidiostaticum Monteban 1 dag wachttijd

Sinds januari heeft narasin een wachttijd van slechts één dag. Narasin wordt toegepast in het geregistreerde coccidiostaticum Monteban, dat nu ook één dag wachttijd heeft.

Eén dag wachttijd narasin

Tot begin dit jaar hadden alle in Nederland geregistreerde coccidiostatica een wachttijd van drie tot vijf dagen. Sinds januari heeft het in de vleeskuikenhouderij veel gebruikte coccidiostaticum narasin nog maar één dag wachttijd.

Eén dag wachttijd coccidiostaticum Monteban

Het coccidiostaticum Narasin wordt toegepast in de geregistreerde coccidiostatica Monteban en Maxiban. Monteban en Maxiban verschillen echter in wachttijd. Alleen het enkelvoudige product Monteban heeft een wachttijd van één dag. Voor het combinatieproduct Maxiban (narasin/nicarbazin) geldt een wachttijd van vijf dagen.

Op de voerbon de wachttijd aflezen

Een vleeskuikenhouder kan op de voerbon lezen wat de werkzame stof is en tevens de wachttijd. Het is zaak om de vermelde wachttijd aan te houden en niet op basis van de werkzame stof een kortere wachttijd te hanteren.

Maxiban en Monteban geregistreerde handelsmerken

• Maxiban is een geregistreerd handelsmerk van Eli Lilly and Company , Indianapolis, VS.
• Monteban is een geregistreerd handelsmerk van Eli Lilly and Company, Indianapolis, VS.

Elanco Animal Health

• Grootslag 1-5, 3991 RA Houten

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.