Mechanisatie

Nieuws 3 reacties

Cumela start campagne voor registreren gps-apparatuur

Brancheorganisatie Cumela start 5 februari een campagne tegen diefstal van gps-apparatuur.

De organisatie wijst daarin op het belang om gps-apparatuur te registreren en te markeren. Volgens Cumela is een campagne hard nodig. Vanaf april 2019 is voor ruim € 6 miljoen aan apparatuur verdwenen. Voor deze actie werkt Cumela samen met LTO, branchevereniging voor mechanisatie techniek Fedecom en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Apparaten markeren

Volgens Cumela is registratie en het markeren van apparatuur belangrijk om gestolen apparatuur op te sporen. Om dit makkelijker te maken moeten het serienummer en een goede omschrijving van de gps-apparatuur beschikbaar zijn. Bedrijven kunnen in de app ‘Stop Heling’ registratielijsten met foto’s opstellen. Apparaten kunnen gemarkeerd worden met een niet te verwijderen label. Dit werkt preventief, maakt het apparaat minder geschikt voor heling en maakt vervoer van gestolen apparatuur risicovoller.

Om ondernemers te stimuleren mee te doen aan de campagne, komen er via dochteronderneming Cumela verzekeringen 300 sets met labels en waarschuwingsstickers beschikbaar voor het markeren van geregistreerde apparatuur.

Lees ook: Diefstal van gps: dit kan je ertegen doen

Laatste reacties

 • japanse haver

  Slagletters aan mekaar lassen zodat de naam zichtbaar wordt, daarna heet maken en de slagletters tegen alle onderdelen met plastic even laten in smelten

 • krities

  apparatuur is via de fabrikant van dat spul via de sateliet toch wel terug te traceren?

 • mtseshuis

  Klopt. Zodra ontvangers en schermen aangezet worden, komen ze vanzelf weer in beeld bij fabrikant vanwege serienummer. Maar dit schijnt heel weinig te gebeuren, dus wat er verder mee gebeurt is eigenlijk niet duidelijk bij de fabrikanten.
  Er wordt ook gedacht aan ontmanteling door de criminelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.