Mechanisatie

Nieuws 2 reactieslaatste update:25 mei 2020

Mtt-Tractors failliet, MultiTooltrac blijft bestaan

Het bedrijf Mtt-Tractors Bv in Arnhem is failliet verklaard. Mtt is de fabrikant en ontwikkelaar van de diesel-elektrische Multitooltrac-werktuigdrager.

Op 5 mei verklaarde de rechtbank in Gelderland Mtt Tractors bv failliet, zo blijkt uit diverse publicaties op internet. De MultiToolTrac, zoals we deze zelfrijder tot nu toe kennen, blijft echter in productie. Hoe dat kan?

Tekst gaat verder onder de foto.

De Multitooltrac bezit een aantal bijzondere eigenschappen, waaronder een beweegbare cabine, een elektrische aandrijving en vele aanbouwmogelijkheden. - Foto: Michel Velderman
De Multitooltrac bezit een aantal bijzondere eigenschappen, waaronder een beweegbare cabine, een elektrische aandrijving en vele aanbouwmogelijkheden. - Foto: Michel Velderman

Bedrijf MultiTooltrac bv blijft bestaan

Mtt-Tractors bv is een bv die in eigendom is van de familie van Ham. Paul van Ham was één van de drijvende krachten achter de MultiToolTrac-zelfrijder. De andere drijvende kracht achter deze machine is Eelco Osse, eigenaar van een andere bv, namelijk MultiToolTrac bv.

Beide heren werkten dus eerst samen, maar aan die samenwerking kwam een einde. Daarover loopt tussen beide heren een rechtszaak. De bv van Van Ham, Mtt-Tractors bv, ging vervolgens begin mei 2020 failliet. Van Ham is tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar.

MultiToolTrac blijft in productie

Het bedrijf MultiTooltrac bv van Eelco Osse bestaat nog en blijft volgens Van Osse de zelfrijdende hybride werktuigendragers gewoon bouwen. Achter de schermen wordt er zelfs aan een kleinere versie gewerkt en die wordt binnenkort afgeleverd. Volgens een ander bericht op internet zou Van Ham ook bezig zijn met een doorstart en bezig zijn om zaken deels te verkopen aan een tot nu toe nog onbekende partij.

Laatste reacties

  • Vhouder

    jammer maar ja vanaf 270000 valt ook niet mee

  • Jan-Zonderland

    Hoe krijg je het voor elkaar om daar 1,5 tot 2 ton (productie kostprijs) aan te spenderen ? Ga met je tekeningen naar China en die maken het voor een kwart daarvan.

Of registreer je om te kunnen reageren.