Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Gps bij 53% akkerbouwers en loonwerkers

Meer dan de helft van de akkerbouwers en loonwerkers gebruikt gps op trekkers en bijna 11% geeft aan hierin te gaan investeren.

Dit blijkt uit de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect. Ruim 2.300 Nederlandse akkerbouwers en loonwerkers hebben informatie gedeeld. Hiervan gebruikt 53,5% gps op trekkers. Andere methodes die worden toegepast zijn onder andere automatische waarschuwingssystemen tegen ziektes of plagen (7,9%), satellietkaarten (7,5%), autonome landbouwmachines (3,9%) en drones (3,5%). 40% geeft aan geen methodes van precisielandbouw toe te passen.

Overige investeringen

Behalve in gps op trekkers wil 3,4% investeren in satellietkaarten, 2,1% in autonome landbouwmachines, 1,4% in drones en 1,3% in automatische waarschuwingssystemen. Daarnaast geeft 5,4% aan wel de intentie te hebben om te investeren, maar de mogelijkheden daartoe niet heeft.

Eén reactie

  • agratax(1)

    De slotzin geeft te denken. Hoe moeten we de wensen van ons ministerie m.b.t. modernisering en automatisering uitvoeren, als een groot deel aangeeft "Wel te willen" maar niet kan. Hoeveel zijn er dan nog die niet kunnen en er niet eens over willen denken?? Onze voedselvoorziening is zeer zwaar weer terecht gekomen, dankzij het aanbod op de vrije wereldmarkt waarbij de laagst mogelijk prijs de prijs voor iedereen dicteert. Zelfs de stijgende vraag naar voedsel kan de prijs niet doen stijgen, omdat de vraag niet koopkrachtig blijkt te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.