Mechanisatie

Nieuws 8 reacties

Abemec stopt met Massey Ferguson-dealerschap

Importeur Mechan Groep uit Achterveld haalt het Massey Ferguson-dealerschap in september weg bij Abemec vanwege een exclusiviteitswens.

Per 1 maart haalt Mechan Groep uit Achterveld (Ut.) het Massey Ferguson-dealerschap bij Abemec-vestiging Gemert (N.-Br.) weg, en draagt dit over aan dealer Rovadi in Ysselsteyn (L.). Per 1 september 2020 beëindigt de Massey Ferguson-importeur ook de dealercontracten met Abemec Gilze (N.-Br.) en Waalwijk (N.-Br.). Daarmee stopt Abemec met het dealerschap van Massey Ferguson.

Lees verder onder de foto

Per 1 maart zal het Massey Ferguson dealerschap van Abemec Gemert worden overgedragen aan Rovadi te Ysselsteyn. Het MF dealerschap van Abemec Gilze en Waalwijk wordt per 1 september 2020 beëindigd. - Foto: Michel Velderman
Per 1 maart zal het Massey Ferguson dealerschap van Abemec Gemert worden overgedragen aan Rovadi te Ysselsteyn. Het MF dealerschap van Abemec Gilze en Waalwijk wordt per 1 september 2020 beëindigd. - Foto: Michel Velderman

Full-line-strategie

Mechan Groep en Abemec stoppen de samenwerking vanwege een ‘exclusiviteitswens’ vanuit Massey Ferguson, en Mechan Groep geeft hiermee vorm aan de full-line-strategie die het Agco-concern, waar Massey Ferguson in thuishoort, nastreeft. Dat wil zeggen dat één dealer alle producten – van trekker, maaier tot balenpers – van het merk Massey Ferguson verkoopt, en daarbij wordt geen concurrerend merk binnen hetzelfde bedrijf geduld. Abemec verkoopt ook de trekker- en hooibouwmerken Fendt en Krone, en voldoet dus niet aan die exclusiviteitswens.

Abemec Machines

Abemec maakte in november een opsplitsing bekend. Een nieuwe verkooporganisatie, Agromec geten, verzorgt de verkoop van alle Fendt-machines. En Abemec Machines verzorgt de verkoop van alle andere machinemerken binnen Abemec.

Laatste reacties

 • Gradje 1966

  Rovadi is toch ook dealer van kuhn

 • boer_henk

  De fabrikanten (in dit geval MF) moeten oppassen met zulke overdreven exclusiviteitswensen en zuinig zijn op elke dealer die een trekker of werktuig van hen verkoopt!

 • stickie

  @boer Henk, ben het helemaal met je eens maar fabrikanten denken daar anders over vooral John Deere gaat die kant op.
  Ik moet daar zelf niet aan denken de trekker weg te halen bij zo’n mega dealer ipv van locale dealertje.

 • JV2

  De fabrikant wil dat de boer alles van hen koopt, zo hopen ze dat je afhankelijk word van hen .
  Als boer moet je zelf je keuze maken in alles wat je koopt...
  Maar ze vergeten dat het betaalbaar moet blijven voor de boer, want onze marges zijn klein en bepalen wij niet zelf !

 • piet 5162

  Zit ook bij Fendt in de groep dus ik denk dat ze een beetje grootheids waanzin krijgen,En dat hoef je bij een MF echt niet te hebben met de dalende verkopen

 • drikhend

  Is het niet zo dat men zijn machines en tractoren koopt bij iemand in de buurt . van vroeger uit soort gunst en service dicht bij . Als men dan tevreden is over de service en merk was ook goed dan bleeft de relatie dealer lang bestaan soms altijd . Nu bij alle fratsen die importeurs uitgehaald worden met afnemen dealerschap van hun merk . Is het de vraag blijft de klant merk trouw of de dealer. Denk dat velen hun dealer trouw blijven als deze een goed merk als vervanger aanbied .De tijd zal het leren .

 • eja

  wat een arrogantie!!!!!

 • ed12345

  Het is wel zo dat de trekkers en machines zo gecompliceerd zijn dat voor de kleinere bedrijven steeds moeilijker wordt om eerstens hun personeel al de bijscholingen te laten doen en tweedens om alle apperatuur in huis te hebben voor alle voorkomende reparaties uit te voeren Maar de kleinere bedrijven die nog bereikbaar zijn 7 dagen in de week of in ieder geval toch 6 wordt bij de grotere dealers die dan ook nog soms ver weg zijn vaker wat moeilijker

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.