Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Stage 5 en zwaardere assen voor JCB Fastrac 4000

De Britse machinefabrikant JCB komt met een update voor de 4000-serie Fastracs: een schonere motor en assen met een hoger draagvermogen.

Machinefabrikant JCB vernieuwt de 4000-serie Fastrac-trekkers met motorvermogens van ruim 160 tot 220 pk. De serie voldoet nu aan de Stage 5-emissienorm. Daartoe zijn het motormanagement en het dieselpartikelfilter van de Agco Power-motor aangepast. Vanaf de buitenkant is van deze aanpassing nauwelijks iets te zien; alleen rechts, bij de uitlaat, is een opbergruimte iets veranderd.

Zwaardere assen

Verder monteert JCB voortaan andere assen onder de Fastrac 4000. Die mogen nu 33% meer gewicht dragen. Ook heben ze grotere naven, lagers en externe schijfremmen en de vooras heeft een groter differentieel. En voortaan staan VF-banden direct in de optielijst.

Lees verder onder de foto

De prijs start bij € 145.000. Belangrijke meerkosten zijn de fronthef, frontaftakas, de dubbelwerkende vering en gps-voorbereiding. - Foto: Hans Banus
De prijs start bij € 145.000. Belangrijke meerkosten zijn de fronthef, frontaftakas, de dubbelwerkende vering en gps-voorbereiding. - Foto: Hans Banus

JCB verlengde ook het motorolieverversingsinterval van 500 naar 600 draaiuren. En voegt de Auto-Stop-functie toe, waarmee de software automatisch de motor uitzet na een poos stationair draaien. Die functie kun je als chauffeur overigens uitzetten.

De grotere variant van de Fastrac, de 8000-serie, onderging een soortgelijke update eind 2019.

Eén reactie

  • Dell lening

    - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

    Reactie gewijzigd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.