Mechanisatie

Nieuws 5 reacties

Kubota onthult concept droomtrekker

Kubota Corporation presenteert een concept ‘X tractor’, met kunstmatige intelligentie en elektrische technologie. De X tractor is een autonome concept-trekker. De trekker komt voorlopig niet op de markt.

Gebaseerd op variabele data, zoals het weer en gewasdata, past de trekker zijn werkwijze, zoals werkdiepte en rijsnelheid, automatisch aan op basis van kunstmatige intelligentie. De data die de trekker verzamelt, wordt automatisch gedeeld met andere machines op locatie. Zo zorgt hij voor centraal beheerde informatie zodat efficiënter gewerkt kan worden. De vierwielige rupsband zorgt voor stabiel autonoom rijden, zelfs op natte en oneffen terreinen. Ook zorgt de aansturing van de rupsbanden dat de trekker een kleine draaicirkel kan maken.

Lees verder onder de foto.

De droomtrekker van Kubota Corporation. - Foto: Kubota Corporation
De droomtrekker van Kubota Corporation. - Foto: Kubota Corporation

Futuristisch design

Met de droomtrekker ontwierp Kubota, naar eigen zeggen, ‘een soepele vorm door het bewustzijn van milieubescherming en harmonie met de natuur’. Het model is een 100% elektrisch gestuurde trekker, uitgerust met lithium-ion-batterijen en batterijen op zonne-energie. De rupsbanden veranderen automatisch van vorm om de werkhoogte op een optimaal niveau te brengen in verschillende omstandigheden.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Zal voorlopig ook wel bij dromen blijven.

 • ENDE902

  Moeten we met deze trekkers thuis vandaan aktie voeren? Dat lijkt mij nogal ongezellig.

 • husky

  Tegen die tijd dat dit werkelijkheid is hoeft er geen actie gevoerd te worden, dan worden de voedselmakers op handen gedragen, die par die er nog over zijn.

 • WGeverink

  Met deze trekker en de andere machines die zich automatisch aanpassen zou de periferie een flinke stap zetten naar het "boerloos" produceren. Gekheid natuurlijk want de boer blijft onmisbaar voor zijn afname van producten en diensten. Voor de inbreng van de non renderende arbeid, kapitaal, productie middelen en natuurlijk het dragen van het risico.

 • Prodriver

  Kan ik ook wel wat bedenken en vervolgens niet in productie nemen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.