Mechanisatie

Nieuws

CNH Industrial koopt AgDNA

CNH Industrial heeft precisielandbouw-bedrijf AgDNA overgenomen. AgDNA richt zich op producten die het boeren en de agribusiness mogelijk maken uiteenlopende agronomische datastromen te bundelen in 1 platform. Dat moet het nemen van snelle beslissingen vergemakkelijken.

Door de overname kunnen CNHi’s klanten en vreemdmerk-machinefabrikanten gebruikmaken van AgDNA’s data-integratie, analytische hulpmiddelen en de optie om (taak)kaarten te maken.

Alle data binnen 1 platform

Samen met de vlootbeheer-telematica van de CNH-merken (Case IH, New Holland, Steyr, FTP) kan straks een veelheid aan datastromen worden gebundeld, bijvoorbeeld machinegegevens, agronomische data en input van derde partijen (denk aan product(opbrengst)prijzen en weersinformatie) om op basis daarvan betere bedrijfsbeslissingen te nemen.

Foto: CNHi
Foto: CNHi

Het platform doet dit door de diverse inputs te standaardiseren, waardoor deze gegevens universeel te bekijken en te interpreteren zijn vanaf 1 plek.

Boeren houden controle over gegevens

Volgens CNH Industrial houden boeren volledige controle over hun data. Tegelijk kunnen ze de toepassingen van het concern én van derde partijen blijven gebruiken die hen het best bevallen. Het AgDNA Farm Management Information System (FMIS) komt beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van dit jaar, om te beginnen bij de Case IH- en New Holland-dealers in Noord-Amerika. Het verbetert de mogelijkheden die Case IH AFS Connect en New Holland MyPLM Connect bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.