Mechanisatie

Nieuws

John Deere werkt aan 8R in rupsuitvoering

Dat John Deere werkt aan een nieuwe Amerikaanse 8R-serie was al bekend. Vermoedelijk komt er echter ook een 8RX-rupsuitvoering, blijkt uit spionagefoto‘s.

John Deere gaat binnenkort de grote 8R-serie uit Waterloo vernieuwen. Dat blijkt uit het feit dat veel foto’s op het internet rondgaan van een vernieuwd model. Vooralsnog gaat het om prototypes. Onlangs doken er echter foto’s op van een nieuw type: een ‘8RX’. Hierbij staat de trekker op 4 rupsonderstellen.

Het staat nog niet op de kap, maar vermoedelijk wordt dit de 8RX-serie van John Deere. Foto komt van de Facebook-pagina Tractorum.it - Il sito dell'agromeccanica e agrotecnica.
Het staat nog niet op de kap, maar vermoedelijk wordt dit de 8RX-serie van John Deere. Foto komt van de Facebook-pagina Tractorum.it - Il sito dell'agromeccanica e agrotecnica.

Wens van Deere

Vermoedelijk gaat Deere in de 8-serie dezelfde logica hanteren als in de 9-serie kniktrekkers, óók uit Waterloo. De 9R is een wieltrekker, 9RT een trekker met 2 rupsen, en de 9RX eentje met 4 rupsen. Dat John Deere zo’n zelfde RX-model in de 8-serie wenste, liet de fabrikant al eens doorschemeren. Uit een interview met TREKKER vorig jaar: “Het is ongeveer 2 jaar geleden dat we de 9RX-serie kniktrekkers introduceerden. Dat zijn die kniktrekkers op 4 rupsen. Op dit moment wordt ongeveer de helft van alle 9-series al gebouwd als 9RX. Dat is opvallend, en tegelijkertijd het bewijs dat het concept een succes is.” Aan het woord is Roberto ‘Joby’ Javallana. Javallana is binnen John Deere binnen een team verantwoordelijk voor de ontwikkelingsplannen voor de grote trekkerseries voor de komende 20 jaar. “Rupsen worden dus gangbaarder, en gaan echt een grotere rol spelen.”

Het prototype op transport. Wederom een foto van Tractorum.it - Il sito dell'agromeccanica e agrotecnica
Het prototype op transport. Wederom een foto van Tractorum.it - Il sito dell'agromeccanica e agrotecnica

Persconferentie gaat niet door

Er gaan intussen ook foto’s rond van een vernieuwde 7R-trekker. Die deelt dezelfde nieuwe cabinerand als de prototype 8-serie. Vermoedelijk worden de trekkers op de Agritechnica in Hannover officieel gepresenteerd. John Deere had half september een internationale persconferentie gepland, maar die gaat niet door. Reden is niet bekend. Een dealerbijeenkomst gaat wel door.


  • Nog een 8RX-prototype op een breder spoor, onder stoffige omstandigheden. Let op de nette spatborden, nieuwe cabinerand, en motorkap. - Foto: CC Diesel Performance & Tuning LLC.

    Nog een 8RX-prototype op een breder spoor, onder stoffige omstandigheden. Let op de nette spatborden, nieuwe cabinerand, en motorkap. - Foto: CC Diesel Performance & Tuning LLC.

  • Hier lijkt het alsof de motorkap van de nieuwe 8-serie al meer vorm krijgt. - Foto: Machinery Pete

    Hier lijkt het alsof de motorkap van de nieuwe 8-serie al meer vorm krijgt. - Foto: Machinery Pete

  • Deze 7R wijk ook af van de originele trekker. Let hier vooral op de cabinerand. Foto: Tractorum.it - Il sito dell'agromeccanica e agrotecnica.

    Deze 7R wijk ook af van de originele trekker. Let hier vooral op de cabinerand. Foto: Tractorum.it - Il sito dell'agromeccanica e agrotecnica.

Of registreer je om te kunnen reageren.