Mechanisatie

Nieuws 3 reacties

Homburg Holland waarschuwt voor nieuwe gps-roof

Homburg Holland waarschuwt voor een nieuwe diefstalgolf van gps-systemen. Dit laat de machinehandel weten op zijn website.

In de nacht van 22 op 23 augustus werd bij een akkerbouwer in Noord-Brabant ingebroken. Er zijn 5 gps-systemen gestolen. Dieven zijn vooral op zoek naar systemen van John Deere, laat Homberg weten. De dieven zouden gericht stelen bij gebruikers met meerdere schermen.

Noteer serienummers

Brancheorganisatie Cumela bevestigt de diefstal. Isobus-elementen zijn eveneens populair om te stelen, laat Cumela weten. De organisatie benadrukt bij diefstal een volledige aangifte in te vullen. Hiervoor is het belangrijk om serienummers en herkenningspunten van systemen op te schrijven. Ook kan men gebruik maken van een zogenoemde DNA-spray. Hiermee kunnen systemen relatief goedkoop gemerkt en herkend worden na een diefstal.

Gestolen goederen op eBay

Op eBay zijn gps-systemen te koop aangeboden, laat Cumela weten. Gestolen goederen kunnen aan de politie gemeld worden. De politie neemt dit onderzoek dan op zich.

Lees ook: Hoe te wapenen tegen gps-diefstal

Laatste reacties

  • maxisprint

    Waar kun je DNA spray kopen ?

  • husky

    DNA spray? beter camerabewaking, een app groep met de buurt, als er ongenode gast(ten) zijn, bivakmuts over je hoofd en met de honkbalknuppel erop af, niet vergeten een sleutel er aan te hangen, want dan is het een sleutelhanger en geen slagwapen.

  • stickie

    @husky, zo denk ik er ook over, politie bellen heeft geen nut als ze al komen dan zijn die gasten al in Polen of wat voor land dan ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.