Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Nederlandse data in Deere’s managementsoftware

In het teeltmanagementsysteem van John Deere is nu data van externe partijen te importeren. Het gaat hierbij om data van drones en weerstations.

Gebruikers van ‘My Operations Center’ (zo heet het managementsysteem van John Deere) kunnen nu een koppeling maken met externe dataleveranciers die in Nederland actief zijn. Hierbij moet vooral gedacht worden aan digitale data vanuit drones of weerstations. Voor Nederlandse akkerbouwers en loonwerkers zijn de koppelingen met FarmFacts en Pessl Instruments waarschijnlijk het meest belangrijk. Hiervoor moeten men zoeken onder het tabblad ‘Meer hulpmiddelen’, wat goed vergelijkbaar is met een appstore. Op dit moment staan er 9 aanbieders in.


 • Foto: John Deere

  Foto: John Deere

 • Een gebruiker van My Operation Center vindt het knopje 'Meer hulpmiddelen' onder tabblad gereedschap.

  Een gebruiker van My Operation Center vindt het knopje 'Meer hulpmiddelen' onder tabblad gereedschap.

 • Een blik in de 'appstore'. Momenteel zijn er 9 aanbieders beschikbaar voor de Nederlandse gebruiker. Deere verwacht dat dit aantal zal groeien.

  Een blik in de 'appstore'. Momenteel zijn er 9 aanbieders beschikbaar voor de Nederlandse gebruiker. Deere verwacht dat dit aantal zal groeien.

Actief op Nederlandse markt

Die ‘Appstore’, die ‘Meer hulpmiddelen’ heet, is al een paar jaar vindbaar in het managementsysteem. Echter, voor Nederlandse gebruikers stond er tot voor kort niet veel zinvols in, want dit was volledig op de Amerikaanse markt gericht. Zo stonden er alleen dataleveranciers in, die actief zijn op de Amerikaanse markt. Dat is John Deere nu aan het veranderen. Ieder land krijgt een eigen aanbod met ‘apps’.

Als een Nederlander inlogt in het Operations Center, dan ziet diegene momenteel 9 aanbieders beschikbaar. Dat zijn: FarmFacts (gewas- en perceel beheer), CropSAT (satellietbeelden), Delair (luchtbeelden en drones), EcoSAT (sensordata), Farm Dog Scout (gewasbescherming), Farmshots (satellietbeelden), Pessl Instruments (weerstations), Fieldmargin (werkplanning) en T3rra Tools (egalisatiewerkzaamheden).

Aanbod groeit

Naar verwachting zal dit aanbod groeien, meldt John Deere. Het Operations Center is namelijk open voor iedereen. Databedrijven kunnen via developer.deere.com hun programma pasklaar maken voor Deere’s teeltmanagementsysteem, zodat het kan inlopen. Een kijkje over de grens: een Duitse landbouwer heeft nu beschikking over 14 ‘apps’.

My Operations Center is het managementsysteem van John Deere. Gebruikers kunnen hier data van machines uitlezen, perceelgrenzen intekenen, gewasplanning bijhouden, percelen beheren, en via teammanager een werkplanning maken, et cetera.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Dan weet de Deere Dealer wanneer hij t best op de koffie kan komen. Ook heul handig.

 • agratax.1

  @Zuperboer. Correct. Deere weet nog veel meer, zoals hoe jij je bedrijf beheert en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn voor de oogstverwachting en meer zaken. Hier zitten verhandelbare informaties tussen die voor andere partijen geld waard zijn. Of zou JD finacieele lijntjes hebben met andere partijen, toeleverende en afnemende partijen? Tot nu toe hebben al onze uit handen gegeven bedrijfsinformatie een eigen leven gaan leiden en zijn buiten de primaire landbouw gebruikt om beter hoeveelheden en prijzen te sturen. Denk aan de Meitelling die overal op de wereld wordt gehouden en leidt tot lijvige boekwerken waar iedere geinteresseerde zich op kan abonneren. Voor handel en verwerkers zeer prettige gegevens.

 • farmerbn

  Mijn buurman hier houdt ook niet van pottenkijkers. Hij laat de loonwerker altijd facturen maken met zo weinig mogelijk informatie. Bv maishakselen 5.000 euro of balenpersen 2.000 euro. Nooit geen ha en nooit geen aantallen en tarieven.

 • kleine boer

  farmerbn je buurman houd niet van pottenkijkers maar verteld jou wel over zijn facturen beetje vreemd ....

Of registreer je om te kunnen reageren.