Mechanisatie

Nieuws

Vicon Extra 787T als ‘tussenin’ triplemaaier

Vicon komt met de nieuwe vlindermaaier, de Extra 787T. Een type bedoeld voor de boer of de loonwerker die niet de hoogste eisen stelt, maar wel een professionele machine wil.

In het segment triplemaaiers, ook wel vlindermaaiers genoemd, biedt Vicon nu 3 typen aan: een budgetversie, een middenversie en een professionele versie met alles erop en eraan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van € 46.900.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk

De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling.

Lees verder onder de foto

In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon
In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven

Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Lees verder onder de foto

De nieuwe 787T heeft wel hydraulische bodemontlasting en is uitgerust met de befaamde 'QuattroLink' ophanging. - Foto: Bas van Hattum
De nieuwe 787T heeft wel hydraulische bodemontlasting en is uitgerust met de befaamde 'QuattroLink' ophanging. - Foto: Bas van Hattum

Ter indicatie: de budgetversie Extra 687T heeft een eenvoudige middenophanging, kunststof kneusvingers en mechanische bodemdrukinstelling. De duurdere en completere Extra 7100T heeft ten opzichte van de nieuwe 787T nog een hydraulische sideshift, Isobus-bediening en als optie de snel opbouwbare dwarsafvoerband.

Of registreer je om te kunnen reageren.