Foto: Henk Riswick MechanisatieNieuws

Omzetstijging landbouwdivisie Krone

De omzet van de landbouwdivisie van machine- en trailerbouwer Krone steeg afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 juli, met 8,9%.

Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf bekendmaakte. In totaal kwam de omzet in de landbouwdivisie uit op € 698,1 miljoen. De totale omzet van het bedrijf nam licht toe van € 2,1 miljard vorig jaar naar € 2,24 miljard dit boekjaar.

Duitsland is grootste markt

De grootste markt voor de landbouwmachines van Krone, waaronder maaiers en hakselaars, is de thuismarkt: Duitsland. Dat land was goed voor een aandeel van 28%. Het aandeel daalde wel licht met 1,5 procentpunt. De West-Europese markten hadden gezamenlijk een aandeel van 35,6% (was 35,1%), Oost-Europa was goed voor 8,9% (was 11,4%). De overige markten kwamen uit op 11,7%, waar dat voorheen 12,1% was.

Moeilijke omstandigheden

Naast landbouwmachines bouwt Krone ook vrachtwagentrailers. Deze divisie is goed voor het grootste deel van de omzet. In Duitsland betreft de trailerbouwomzet 71,4% en de landbouwmachines 28,3%. Van de export is 32,5% goed voor de landbouwmachines. Directeur-eigenaar Bernard Krone laat in een persverklaring weten dat het bedrijf tevreden is met de behaalde resultaten. Krone noemt het jaar een jaar met moeilijke (politieke) omstandigheden zoals brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China, en regionale weersomstandigheden met droogte en zware onweersbuien.

Beheer
WP Admin