Mechanisatie

Nieuws 3 reacties

Hypro driftreductiedop 95% driftreducerend bij 1 bar

Hypro heeft met de ULD-Max een nieuwe driftreductiedop.

ULD staat voor ultra low drift. Bij 1 bar is de dop 95% driftreducrerend, bij 10 bar iets meer dan 90%. Bijzonder is dus dat in het gehele drukbereik de driftreductie altijd groter is dan 90%. De dop wordt dit jaar getoetst door het Duitse doppeninstituut JKI. Hij komt beschikbaar in de maten 04, 05 en 06.

Lees verder onder de foto

Bij 1 bar is de dop 95% driftreducrerend, bij 10 bar iets meer dan 90%. - Foto: Mark Pasveer
Bij 1 bar is de dop 95% driftreducrerend, bij 10 bar iets meer dan 90%. - Foto: Mark Pasveer

Matige bladbedekking

De bladbedekking is matig, geeft de fabrikant toe. Volgens de fabrikant is de dop dan ook niet geschikt voor bijvoorbeeld gewassen met glad steil blad, zoals uien. Maar dat kan ook niet anders met zulke grove druppels. “Het is wat de klant en overheid willen, iets drift en een goede bladbedekking, of weinig drift en een slechte bladbedekking.”

Laatste reacties

  • agratax(1)

    Begrijp ik het goed "Deze dop geeft na genoeg geen drift en geen goede bladbedekking.?" Dus met deze dop het land op betekent Zonder noemenswaardige drift spuiten en de grond bevochtigen in plaats van het gewas. Dan zie ik het nut van deze dop niet.

  • Piet Piraat

    @ agratax, Bodemherbicide misschien? Maar daar kun je met doppen met een minder slechte bedekking waarschijnlijk ook goed uit de voeten.

  • maxisprint

    deze dop is een belachelijke uitvinding

Of registreer je om te kunnen reageren.