Mechanisatie

Nieuws

Grimme splitst bediening over 2 schermen

Terwijl er steeds meer grote ‘dubbele’ Isobus-terminals op de markt komen, splitst Grimme de bediening van zijn aardappelrooiers over 2 Isobus-terminals: MultiTerminal.

Omdat steeds meer nieuwe trekkers tegenwoordig met een Isobus-terminal zijn uitgevoerd, ontstaat, aldus Grimme, de mogelijkheid om een deel van de bediening op de trekkerterminal en het andere deel op de externe Isobus-terminal weer te geven. Dit moet de gebruiker meer overzicht en snellere toegang tot machinefuncties geven. Verder zorgt het ook voor een betere afleesbaarheid van parameters en instellingen. Hiernaast hoeft de chauffeur niet meer zo vaak door de verschillende tabbladen van de machinebediening te bladeren. MultiTerminal moet de bediening van de vaak complexe machines vereenvoudigen en daarmee het comfort voor de chauffeur vergroten. De functie is standaard op alle EVO-bunkerrooiers vanaf bouwjaar 2019.

Lees verder onder de foto.

Grimme splits nu de Isobus-bediening over 2 schermen, waarvan 1 vaak al van de trekker zelf is. - Foto: Grimme
Grimme splits nu de Isobus-bediening over 2 schermen, waarvan 1 vaak al van de trekker zelf is. - Foto: Grimme

Amazone doet het via tablet

Volgens Grimme zijn zij de eerste fabrikant die deze mogelijkheid biedt en het bedrijf meldde de vinding ook aan voor een patent. Amazone toont ook een gesplitste bediening op de Agritechnica genaamd AmaTron Twin, maar kiest voor een tablet als extra scherm.

Of registreer je om te kunnen reageren.