Mechanisatie

Nieuws

Valtra komt met 4-traps powershift voor A-serie

De Valtra A104 en de A114 krijgen de beschikking over een viertraps powershift-transmissie genaamd HiTech 4. De N-serie is voortaan te krijgen met een luchtgeveerde vooras.

Valtra heeft voor de A-serie een nieuwe versnellingsbak ontwikkeld (zie ook de video onderaan dit artikel!). De modellen A104 en de A114 krijgen de beschikking over een 4-traps powershift genaamd HiTech 4.

De meest eenvoudige uitvoering van de HiTech 4 is een 16V/16A-bak met 6 versnellingen tussen 4 en 12 km/uur. Met een kruipbak erbij komt het totale aantal versnellingen op 32V/32A, waarbij de laagste versnelling begint met 100 meter per uur bij 1.400 toeren.

Lees verder onder de foto

De modellen A104 en de A114 krijgen de beschikking over een viertraps powershift genaamd HiTech 4
De modellen A104 en de A114 krijgen de beschikking over een viertraps powershift genaamd HiTech 4

Valtra had al de 5-traps HiTech 5-bak in het programma voor de N-serie. De HiTech 4 wordt net als de HiTech 5 bediend met tuimelknoppen in een vaste pook, genaamd Control Grip.

Luchtvering op Valtra N-serie

De grootste modellen uit de N-serie krijgen voortaan de Aires luchtgeveerde vooras. De T-serie beschikt al jaren over deze voorasvering, waarbij 2 luchtbalgen boven de vooras de schokken opvangen. De N-serie gebruikte voorheen hydraulische voorasvering van fabrikant Dana.

Lees ook: ‘Vechten om de Fendt- en Valtra-dealers’

Of registreer je om te kunnen reageren.