Mechanisatie

Nieuws 6 reacties

Gespot: nieuwe 500-pk John Deere 8R

Op het internet zwerven foto’s rond van wat zou gaan om de opvolger van de huidige John Deere 8R-serie. De eerste foto zou een model 8480R tonen, een trekker die waarschijnlijk de 500-pk grens passeert.

John Deere zou daarmee het tweede merk zijn dat een standaard wieltrekker maakt met een motorvermogen van ongeveer 500 pk.

Opvallend aan de foto én anders dan aan de huidige 8R-serie, zijn onder meer de hogere motorkap, de kolossale fronthef, een andere dakrand, andere verlichting, een kleinere GPS-ontvanger en grotere, gebogen spiegels. Ook de koplampen verraden dat het om een nieuw model gaat.

Lees verder onder de foto

De spionagefoto van de nieuwe John Deere 8R welke de 500 pk grens zou aantikken qua motorvermogen. - Foto: Facebook
De spionagefoto van de nieuwe John Deere 8R welke de 500 pk grens zou aantikken qua motorvermogen. - Foto: Facebook

Geen bevestiging vanuit John Deere

Vanuit John Deere Nederland wordt er niks bevestigd. Het enige wat er gezegd wordt, is dat ‘John Deere continu werkt aan een nieuwe generatie trekkers’. De huidige 8R-serie dateert uit 2013, dus dat er in 2019 iets nieuws op de markt komt, ligt in de lijn der verwachtingen.

Lees verder onder de foto

De basis van de huidige 8R-serie dateert uit 2013. - Foto: Matthijs Verhagen
De basis van de huidige 8R-serie dateert uit 2013. - Foto: Matthijs Verhagen

In een interview met John Deere-ingenieur Roberto ‘Joby’ Javellana werd bevestigd dat John Deere werkt aan zwaardere wieltrekkers. Zowel deze standaard wieltrekkers als zwaardere knikbestuurde trekkers. De laatste categorie kent al motorvermogens richting de 700 pk.

Omdat deze foto’s nu uitlekken, lijkt de kans groot dat de trekker te zien is op de Duitse Agritechnica, komende november 2019. Voorafgaand, In september 2019, heeft John Deere al een heel groot dealer- en persevent gepland in het Spaanse Valencia. Grote kans dat deze trekkers daar te zien zijn.

Laatste reacties

 • hemmie

  Mooi ding,heb net mijn uien verkocht ,ga morgen langs om hem te bestellen .

 • l coumans

  Ja hemmie langs gaan kost ook niks aan gaan blijft een dingetje

 • Jan-Zonderland

  En de wapenwedloop gaat maar door. De vraag is of het een goede ontwikkeling is in tijden dat bodemkwaliteit, met name tav verdichting een hot item is. Groter ( en zwaarder in gewicht) is niet meer de juiste weg. De grenzen zijn al wel bereikt, zo niet, overschreden. Efficienter werken met lichter matriaal zou speerpunt moeten zijn vandaag de dag. Maar Deere kon natuurlijk niet achterblijven bij het groen/rode merk. Hier in Ontario worden nogal wat 400+ pk trekkers verkocht. Ik denk vaker om het gewicht dan om het vermogen. Deze trekkers staan dan vaak op banden die gewoon ongeschikt zijn voor het overbrengen van veel vermogen op de grond tenzij het gepaard gaat met veel gewicht.

 • stickie

  @Jan,
  Ja zo gaat dat als de een 500pk doet gaat de andere weer net iets meer doen net als bij de dikke Mercedessen en BMW’s
  20 jaar geleden had je met een Magnum 7150/7250 een beer van een trekker nu is het voor een beetje akkerbouwer al normaal om 240pk te hebben.
  Ben het met je eens over het gewicht maar als je alles op duals zet zal het nog wel mee vallen.
  Overigens ga ik van uit dat de nieuwe Magnum ook wel richting de 500pk gaat.

 • hemmie

  Het langs gaan ging me goed af en heeft me inderdaad niets gekost

 • husky

  :-)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.