Foto: Agrotechniek Holland MechanisatieNieuws

10 genomineerden strijden om Bronzen Sikkel 2018

Op de Agrotechniek Holland wordt de meest opvallende noviteit bekroond met de Bronzen Sikkel 2018. 10 nominaties dingen mee naar de vakjuryprijs.

De meest opvallende noviteit van de ATH wordt dit jaar wederom bekroond met een Bronzen Sikkel. De Bronzen Sikkel 2018 is een vakjuryprijs die dit jaar voort komt uit 55 inzendingen. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn in de agrarische sector. De vakjury bestaat uit de mechanisatie journalisten van de landbouwbladen van Nederland; Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/AgraPower/trekkerweb.nl) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst). Op de eerste beursdag, 12 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden winnaar wordt.

Genomineerden

De vakjury nomineerde de onderstaande noviteiten:

  • Agrifac, AiCPlus; Het camerasysteem op de spuitboom beschikt over kunstmatige intelligentie en analyseert daarmee het gewas en wat de gewenste afgifte is die direct wordt gedoseerd. De plantspecifieke behandeling spaart bestrijdingsmiddelen.

    Agrifac, AiCPlus; Het camerasysteem op de spuitboom beschikt over kunstmatige intelligentie en analyseert daarmee het gewas en wat de gewenste afgifte is die direct wordt gedoseerd. De plantspecifieke behandeling spaart bestrijdingsmiddelen.

  • Agrometius, Taakkaart.nl; Een online portal waar telers gratis en eenvoudig via satellietbeelden in 3 stappen een taakkaart kunnen maken. Met de taakkaarten wordt de gewasgroei en variatie in eigen percelen inzichtelijk en zijn de percelen plaatsspecifiek te bewerken.

    Agrometius, Taakkaart.nl; Een online portal waar telers gratis en eenvoudig via satellietbeelden in 3 stappen een taakkaart kunnen maken. Met de taakkaarten wordt de gewasgroei en variatie in eigen percelen inzichtelijk en zijn de percelen plaatsspecifiek te bewerken.

  • AppsforAgri, SpuitPlanner; Deze app berekent door de koppeling van actuele weerdata en de eigenschappen van bestrijdingsmiddelen het ideale spuitmoment voor de komende 48 uur. De module levert een uurlijkse planning en is beschikbaar voor alle middelen en gewassen.

    AppsforAgri, SpuitPlanner; Deze app berekent door de koppeling van actuele weerdata en de eigenschappen van bestrijdingsmiddelen het ideale spuitmoment voor de komende 48 uur. De module levert een uurlijkse planning en is beschikbaar voor alle middelen en gewassen.

  • Case IH, S-Brake; Dit remsysteem remt een aanhanger zonder gebruik van het rempedaal maar door te reageren op de cvt transmissie wanneer het rijpedaal wordt losgelaten of gas wordt terug genomen. Dit draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid.

    Case IH, S-Brake; Dit remsysteem remt een aanhanger zonder gebruik van het rempedaal maar door te reageren op de cvt transmissie wanneer het rijpedaal wordt losgelaten of gas wordt terug genomen. Dit draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid.

  • Het telen van mais op ruggen met daardoor een betere worteling speelt in op de steeds grilliger wordende klimaat omstandigheden en moet zorgen voor minder uitspoeling van nutriënten.

    Het telen van mais op ruggen met daardoor een betere worteling speelt in op de steeds grilliger wordende klimaat omstandigheden en moet zorgen voor minder uitspoeling van nutriënten.

  • Homburg Holland, WaterXTR; Dit CO2 injectiesysteem behandelt water dat bedoeld is voor spuitvloeistoffen. Deze nieuwe methode optimaliseert de pH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

    Homburg Holland, WaterXTR; Dit CO2 injectiesysteem behandelt water dat bedoeld is voor spuitvloeistoffen. Deze nieuwe methode optimaliseert de pH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

  • Krone, Big X Cab Lift; De cabinelift op deze Big X hakselaar heft de cabine hydraulisch 70 cm boven de maispluimen uit en geeft de chauffeur daarmee een beter zicht over de mais, meer werkgemak en meer veiligheid tijdens het hakselen.

    Krone, Big X Cab Lift; De cabinelift op deze Big X hakselaar heft de cabine hydraulisch 70 cm boven de maispluimen uit en geeft de chauffeur daarmee een beter zicht over de mais, meer werkgemak en meer veiligheid tijdens het hakselen.

  • Michelin, Evobib; De Evobib is met zijn profiel en karkas de eerste band die de mogelijkheden van een luchtdruk wisselsysteem optimaal benut zodat de band zowel te gebruiken is voor transport (2 bar) als voor landwerk (0,6 bar).

    Michelin, Evobib; De Evobib is met zijn profiel en karkas de eerste band die de mogelijkheden van een luchtdruk wisselsysteem optimaal benut zodat de band zowel te gebruiken is voor transport (2 bar) als voor landwerk (0,6 bar).

  • Perfect-Van Wamel, 3D Flexbok; Met deze bok is een klepelmaaier in de fronthef te hangen om in één werkgang een groenbemester te versnipperen en onder te ploegen. De bok is zowel bij bovenover als in de voor ploegen te gebruiken.

    Perfect-Van Wamel, 3D Flexbok; Met deze bok is een klepelmaaier in de fronthef te hangen om in één werkgang een groenbemester te versnipperen en onder te ploegen. De bok is zowel bij bovenover als in de voor ploegen te gebruiken.

  • REMA Environmental Machinery, EnviMaxX-E 475; Deze looftrekker en wortelsnijder is elektrisch aangedreven. Hierdoor is deze nauwkeuriger te besturen. Bovendien is elektrische aandrijving relatief veilig en geeft een lagere kans op milieuschade.

    REMA Environmental Machinery, EnviMaxX-E 475; Deze looftrekker en wortelsnijder is elektrisch aangedreven. Hierdoor is deze nauwkeuriger te besturen. Bovendien is elektrische aandrijving relatief veilig en geeft een lagere kans op milieuschade.

Beheer
WP Admin