Mechanisatie

Nieuws 3 reacties

Merknaam Lely verdwijnt van hooibouwmachines

Machinefabrikant Agco laat weten voormalig Lely-hooibouwmachines vanaf maart 2020 alleen nog maar te verkopen onder merknamen Fendt en Massey Ferguson.

Vanaf maart 2020 zijn voormalig Lely-opraapwagens en rondebalenpersen alleen nog maar te koop in Fendt- en Massey Ferguson-kleuren. De rood-witte Lely-kleur verdwijnt dan uit de hooibouwlijn. Agco kocht maart vorig jaar de hooibouwlijn van het Nederlandse Lely over. Agco stopte eerder al met de productie van Lely-maaiers, schudder, en harken. Agco is het overkoepelende concern van de machinemerken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger.

Meer orders dan verwacht

De deal tussen Agco en Lely betrof naast de hooibouwlijn ook 2 Duitse machinefabrieken. In Wolfenbüttel worden voormalig Lely-rondebalenpersen geproduceerd en in Waldstetten bouwt Agco de opraapwagens. Tot maart 2020 zijn de voormalig Lely-producten nog te verkrijgen in vertrouwde Lely-kleuren.

Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Volgens Agco benutten beide fabrieken hun maximale productiecapaciteit. Het concern stelt dat er meer orders binnen zijn gekomen voor Fendt- en MF-hooibouwmachines dan verwacht, sinds de officiële introductie op de Agritechnica (november 2017).

Fors investeren

Agco zegt blij te zijn dat de full line-strategie -die de merken Fendt en Massey Ferguson voeren- werkt. Daarbij verwacht het management op tijd helderheid in de markt te creëren door de Lely-merknaam te laten verdwijnen. Tot slot, meldt het concern substantiële investeringen te willen doen in productontwikkeling en in de productiefaciliteiten in het Duitse Feucht, Waldstetten en Wolfenbüttel.

Laatste reacties

 • mtseshuis

  Triest, de beste schudder ter wereld verdwijnt van de markt, oplappen tot in den treure. Ook de maaiers hoorden tot de beste, alleen was de innovatie al jaren stopgezet, we weten nu waarom... De opraapwagen is 13 in een dozijn, zijn er betere van te krijgen.. Blijven de persen over als enige interessante verschijning...
  Ach, scheelt: de autospuiterij is flexibel...

 • a252238

  Het zou spijtig mochten we geen Lely schudders meer kunnen kopen,meer als 40jaar de zelfde hooitanden en geen tandenbreuk,als Fendt kleur maar de zelfde kwaliteit geen probleem.Ook de lely schijvenmaaiers zijn goed en vragen weinig vermogen ,de onderdelen zijn gemakeklijk per schijf te vervangen

 • farmerbn

  Wel een hoog 'wij van wc eend' gehalte.

Of registreer je om te kunnen reageren.