Mechanisatie

Nieuws

Grimme start productie in China

Duitse machinefabrikant Grimme opent een machinefabriek in China. Grimme gaat hier machines voor de aardappelteelt produceren, voor de groeiende Chinese markt.

Grimme gaat poot-, grondbewerkings- en oogstmachines en bewaartechniek assembleren en fabriceren in China. De machines zijn speciaal ontwikkeld voor de Chinese aardappelteelt. De Duitse machinefabrikant opende hiervoor in Tianjin, 130 kilometer ten zuidoosten van Peking, een nieuwe fabriek.

€ 13 miljoen

De nieuwe fabriek is 12.500 vierkante meter groot. Ook is er een kantoorgebouw geplaatst met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter op het 3,5 hectare grote terrein. Grimme investeerde hiervoor meer dan € 13 miljoen in de Chinese fabriek. Niet eerder investeerde Grimme zoveel geld in één keer in het buitenland.

Al lang in China

Grimme is al twintig jaar actief in China. Met meer dan vijf miljoen hectare aardappelen is China de grootste producent van aardappelen. Volgens Grimme heeft het land zich de laatste jaren snel ontwikkeld en wil de Chinese regering de aardappelproductie enorm uitbreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.