Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Lely komt met kuilsnijder

Lely gaat kuilsnijders verkopen. Het gaat om de Trioliet TU 180 XL die als Lely BC 180 XL in eigen kleur op de markt komt.

Lely gaat de kuilsnijder verkopen in combinatie met zijn Vector-voerrobot. Deze maakt gebruik van een voerkeuken, waarbij kuilblokken op voorraad worden gezet en de blokken met een grijper worden afgevreten. Belangrijk is dat de blokken niet omvallen en de voerkeuken snel gevuld is. Een extra grote diepte van het blok is daarom belangrijk.
Artikel gaat verder onder de foto.

Lely gaat de grote TU 180 XL-kuilsnijder van Trioliet verkopen als aanvulling op de Vector-voerrobot. - Foto: Ernie Buts
Lely gaat de grote TU 180 XL-kuilsnijder van Trioliet verkopen als aanvulling op de Vector-voerrobot. - Foto: Ernie Buts

Grote snijdiepte

De kuilsnijder heeft een opvallend grote snijdiepte met 105 centimeter en een maximale blokhoogte van 1,8 meter. De inhoud van een vol blok is maximaal 3,4 kuub. De snijhoogte, zonder gebruik van hefmast maar met hydraulische topstang, is 2,3 meter. Het eigengewicht van de snijder, zonder hefmast, is 900 kilo. Met hefmast erbij wordt dit 1.300 kilo. De snijhoogte is dan maximaal 3,7 meter.

De hoogte van de kuilsnijder zelf is 2,71 meter en daarmee dus de minimale doorrijhoogte.

Laatste reacties

 • mtseshuis

  en zo gaan ze toch weer in machines....

 • farmerbn

  Alleen een stickertje plakken hoor.

 • 0064376

  Een happer is nooit kapot, bij kuilsnijder is het altijd maar afwachten hoe lang hij heel blijft.

 • ,

  Gewoon elke 2 jaar inruilen.

Of registreer je om te kunnen reageren.