Mechanisatie

Nieuws

Nieuwe Challenger rupstrekker met Fendt-uiterlijk

Het heeft er alle schijn van dat Fendt binnenkort een rupstrekker introduceert. Op de Farm Progress-show in de VS in augustus introduceert Agco de nieuwe Challenger 1000 rupstrekker.

Agco meldt op zijn Amerikaanse site dat de serie uit drie modellen bestaat: de MT738 van 279 kW (380 pk), de MT740 van 298 kW (405 pk) en de MT743 van 317 kW (431 pk).

Bijzonder is dat de rupstrekker beschikt over een cvt, genaamd Accu-VT. De huidige Challenger rupstrekkers zijn uitgerust met een full-powershift. De fabrikant heeft ook het rupsonderstel vernieuwd. Deze is beter geveerd en de tussenwielen zijn meer bodemvolgend.

De fabrikant toont op zijn site alleen een vage foto, maar heeft de trekker al voorgesteld aan zijn dealers. Via sociale media zijn duidelijkere foto’s uitgelekt.

Challenger als Fendt in Europa

Waarschijnlijk komt dit model in Europa als Fendt op de markt. Het front heeft namelijk exact dezelfde looks als de Fendt 1000 wieltrekker. Ook beschikt de Challenger over een CVT, waarschijnlijk dezelfde als die Fendt in zijn vlaggenschip monteert. Daarnaast zijn er meer zaken op de Challenger-rupstrekker die ook al op de Fendt 1.000 wieltrekkers te vinden zijn, zoals het 10,4 inch beeldscherm. Bekend is ook dat Agco stopt in Europa met het merk Challenger. Fendt onthoudt zich van commentaar.

Het front van de Challenger heeft exact dezelfde looks als de Fendt 1000 wieltrekker. - Foto: farmindustrynews.com
Het front van de Challenger heeft exact dezelfde looks als de Fendt 1000 wieltrekker. - Foto: farmindustrynews.com

Of registreer je om te kunnen reageren.