Zetor toont Major HS MechanisatieNieuws

Zetor toont Major HS

De begin dit jaar gepresenteerde Major HS is tijdens de Royal Highland Show in Edinburgh, Schotland, te bekijken door het publiek. Zetor mikt met deze 76 pk-trekker op de veehouderij en groenvoorziening. Eind juni komt het model ook in Nederland beschikbaar.

De Major HS 80 is een 2,9 liter viercilinder van 56 kW (76 pk). De compacte trekker beschikt over een transmissie van 24V/12, tweetraps powershift en elektro-hydraulische omkeer (PowerShuttle) onder last. Volgens de fabrikant biedt het model eenvoud, gecombineerd met een hoog niveau van comfort en ergonomie.

De Major HS is er alleen in de 76 pk-versie; typisch een veehouderijtrekker. - Foto's: Zetor

De Major HS is er alleen in de 76 pk-versie; typisch een veehouderijtrekker. – Foto’s: Zetor

De HS is feitelijk een stapje omhoog vanaf de CL (Classic), maar dan met een shuttle extra. Importeur Zetrac verwacht de HS 80 vanaf eind juni in Nederland. Vanafprijs is € 39.000; een HS-serie van trekkers met meer of minder pk’s wordt niet verwacht.

  • Zetor toont Major HS

  • Zetor toont Major HS

  • Zetor toont Major HS

Nieuwste modellen van Forterra en Proxima

Op de stand van de Royal Highland Show (22-25 juni) zijn ook de nieuwste Forterra- en Proxima-modellen te zien met Fase IV-emissietechniek. Dat zijn Zetors modellen voor de hogere pk-klassen.

Beheer
WP Admin