Foto: Henk Riswick MechanisatieNieuws

Great Plains via Kverneland naar West-Europa

Werktuigen van machinefabrikant Great Plains Manufacturing Inc. zullen integreren in het bestaande distributienetwerk van Kverneland Group in West-Europa, Polen en Hongarije.

Beide bedrijven zijn eigendom van Kubota. De samenwerking van de twee zusterbedrijven houdt praktisch in dat de werktuigen van Great Plains via Kverneland-verkooppunten worden gedistribueerd en verkocht. Kverneland Group verzorgt dan de verkoop, service en onderdelenvoorziening in West-Europa.

Hiermee zijn de Great Plains-werktuigen ook te verkrijgen in de Benelux. De zusterbedrijven onderzoeken momenteel de synergiemogelijkheden. Dealers en eindgebruikers worden geïnformeerd over de toekomstige opzet.

Afzetgebied uitbreiden

Great Plains kan via het bestaande netwerk van Kverneland voet aan wal krijgen op de West-Europese markt. Great Plains bouwt voornamelijk grondbewerkings-, zaai- en spuitmachines. Die producten overlappen het aanbod van Kverneland, maar de focus van Great Plains ligt op de grotere akkerbouwbedrijven.

Kverneland heeft overigens de ambitie om het afzetgebied uit te breiden naar buiten Europa. Over een samenwerking andersom, dus de Kverneland-producten verkopen via het Great Plains-distributiekanaal in de VS, wordt niets gezegd.

Samenwerking lag voor de hand

Beide bedrijven zijn eigendom van het Japanse Kubota Corporation. In 2012 kocht Kubota de Kverneland Group, met daarin de merken Kverneland en Vicon. In 2016 kocht Kubota machinefabrikant Great Plains uit de VS. Een samenwerking tussen de zusterbedrijven lag daardoor voor de hand.

Beheer
WP Admin