Een Fendt 300-Vario met stuurautomaat uitgerust rijdt met de juiste precisie over een perceel. Fendt wil ook in de budget-varianten vanaf 2017 een stuurautomaat af fabriek aanbieden. MechanisatieNieuws

Fendt: helft trekkers met stuurautomaat

Trekkerfabrikant Fendt verwacht dat eind 2017 ongeveer de helft van de geproduceerde trekkers uitgerust is met een zogenoemde ‘VarioGuide’-stuurautomaat.

Om het doel te halen introduceert de Duitse fabrikant in 2017 bij de kleinere trekkerseries (vanaf 100 pk) budgetmodellen onder de naam ‘PowerPlus’, die met een stuurautomaat uitgerust kunnen worden. Deze sobere PowerPlus-uitvoering die wél een stuurautomaat heeft, komt er ook bij de series 500- en 700-Vario. Fendt wil met deze stap stuurautomaten ook aantrekkelijker maken voor veehouders.

Een Fendt 300-Vario met stuurautomaat uitgerust rijdt met de juiste precisie over een perceel. Fendt wil ook in de budget-varianten vanaf 2017 een stuurautomaat af fabriek aanbieden.

Een Fendt 300-Vario met stuurautomaat uitgerust rijdt met de juiste precisie over een perceel. Fendt wil ook in de budget-varianten vanaf 2017 een stuurautomaat af fabriek aanbieden.

Meer luxe

Fendt voegt dus meer luxeniveaus toe aan zijn trekkerseries, die zowel door veehouders als akkerbouwers worden gekocht (300-, 500- en 700-serie). Als koper kun je naar gelang je budget en wensen kiezen uit vier uitvoeringen: Power, PowerPlus, Profi en ProfiPlus. De Power-versie is het meest sober en heeft slechts een kleine touchscreen-terminal en een simpele hydraulische installatie. Zowel PowerPlus en ProfiPlus kunnen overweg met Isobus-machineaansturing en de stuurautomaat. Wie het maximale aan luxe wil en zaken wil benutten zoals een variabele-stuursnelheid, Isobus-sectieschakeling (voor strooien en spuiten) en Isobus variabele-afgifte controle, blijft aangewezen op de ProfiPlus-versie. Het prijsverschil tussen een Powerplus en een ProfiPlus is grofweg € 10.000.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin