Mechanisatie

Nieuws

Wifo lanceert innovatieve voorover-kantelaar

Wifo heeft voor heftrucks een nieuwe voorover-kistenkantelaar ontwikkeld, de K95.

Waar de huidige voorover-kantelaars nog een kantelmechanisme aan de zijkant van de kist hebben, beschikt de nieuwe Wifo K95-kantelaar over een uniek kantelmechanisme met twee uitschuifbare gebogen profielen.

Doordat het kantelmachanisme zich achter de kist bevindt blijven de zijkanten van de kist volledig vrij waardoor het mogelijk is om de kisten eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. Zo is er slechts één heftruck nodig voor de handling van de kisten.

Foto: Wifo
Foto: Wifo

De kantelaar heeft een kiphoek van 150 graden en een maximaal draagvermogen van 2.500 kilo. De machine is uitgevoerd met een bovenklem die bij standaard-aardappelkisten (1.600 millimeter breed) precies op de kistenrand valt, waardoor de bovenzijde van de kist volledig vrij is en de producten goed de kist uit kunnen komen. De kist wordt volledig geklemd, waardoor deze niet of nauwelijks zal beschadigen.

Geschikt voor elk type verreiker

Wanneer de klem volledig is geopend, kunnen er meerdere lege kisten worden opgepakt. Door het toepassen van een volgordeventiel is het mogelijk om kisten zorgvuldig en gedoseerd te legen. De K95 wordt standaard geleverd voor de heftruck, maar is tevens geschikt voor elk type verreiker.

De kantelaar gaat bruto € 15.500 exclusief btw kosten. De K95 wordt van 12 tot en met 18 november gepresenteerd op de Agritechnica in Hannover. Per 1 januari 2018 zal de eerste nul-serie van 5 stuks beschikbaar zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.