Mechanisatie

Nieuws 6 reacties

Trekker kopen met een lening levert geld op

Een nieuwe trekker moet deze maand absoluut niet contant betaald worden, althans, als het om een Fendt van de Mechan Groep gaat.

Door het geld voor de trekker te lenen wordt het totaalbedrag lager. Voor het eerst werkt een trekkerverkoper niet met een of andere kortingsactie bij zijn producten, maar meer met een negatieve rente voor klanten. Dat blijkt uit de opmerkelijke actie die de Mechan Groep samen met AGCO Finance vandaag, vrijdag 9 september, bekendmaakte op de ATH 2016. Hiermee speelt het bedrijf in op de actualiteit waarbij de Europese Centrale Bank geld vraagt voor het stallen van geld.

Rentetarief -0,85%

Bij de financiering van een Fendt-trekker in september geldt een rentetarief van -0,85%. Het gaat hierbij om Fendt-trekkers die in voorraad zijn bij de Mechan Groep of aangesloten dealers. De koper is met deze actie dus goedkoper uit met een lening dan bij contante betaling. Wel is een voorwaarde dat een kwart van het totale bedrag aanbetaald wordt en de lening over 60 maanden loopt. Het gaat hierbij om een financial lease-constructie. Bij deze financieringsvorm ligt het economisch eigendom van de tractor, gedurende de gehele leaseperiode, bij de ondernemer. Daardoor is de koper gelijk eigenaar en heeft hij recht op btw-aftrek en fiscale voordelen, zoals investerings- en renteaftrek. AGCO Finance verzorgt al jaren de financiële dienstverlening voor klanten van Mechan Groep.

Bij de financiering van een Fendt-trekker in september geldt een rentetarief van -0,85%. Het gaat om Fendt-trekkers die in voorraad zijn bij de Mechan Groep of aangesloten dealers.

Korting op een lening

Een Fendt-trekker heeft een netto-aankoopprijs van €100.000 exclusief btw. De aanbetaling is 25%. Het resterende aanschafbedrag (€75.000 excl. btw) wordt gefinancierd met de speciale Fendt-actiefinanciering, met een looptijd van 60 maanden. Gedurende 5 jaar betekent dat elke maand een termijnbedrag van €1.224. In totaal is na 5 jaar € 73.440 betaald.

Laatste reacties

 • daan1908

  Ja , Sinterklaas bestaat echt , eerst zetten ze er 10 rooien bovenop en daarna krijg je korting , Prettig Weekend.

 • deB.


  haha, trap er niet in.... ze krijgen geen normale trekker meer verkocht!
  Krijg je deze grappen, van een veeeeeeel te duur merk
  100 k voor een tractor, zot

 • Nick1983

  100.000 voor een nieuwe trekker is helemaal nie zo bijzonder. Tis maar net hoeveel pk da ding heb, en of dr nog fronthef / voorlader ofzo opzit.

  MF verkoopt 3-cilindertjes voor 65.000. En da zijn dan maar hele normale boeren trekkertjes.

 • el

  Ze moeten de vooraad kwijt!

 • zon

  MF had nog niet zolang geleden acties met hele normale 4 cylinder trekkertjes voor rond de 40 duizend.

 • j.h.vonk@home.nl

  Liegen, Bedriegen en Iedereen voor de GEK houden.
  Want sinterklaas en zwarte piet spelen mag niet
  meer volgens BRUSSEL.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.