Mechanisatie

Nieuws

Zetor toont Pininfarina-studiemodel op ATH

Het contrast is groot. Dit studiemodel van de beroemde Italiaanse designstudio Pininfarina is gemaakt in opdracht van de Tsjechische trekkerfabrikant Zetor.

Pininfarina tekende ook voor het design van diverse Ferrari’s en Maserati’s. Zetor staat juist bekend om zijn goedkope, eenvoudige Oost-Europese trekkers, waarvan dus heel wat minder allure afstraalt. Dat beeld wil Zetor bijstellen met dit studiemodel.

De trekker stal de show op de Duitse Agritechnica en staat nu in de schuur bij Zetor-importeur Slootsmid in Goor. De trekker is 7 t/m 10 september te zien op de Agrotechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen. Het geeft aan hoe Zetor zijn toekomstige modellen eruit wil laten zien.

Pininfarina ontwierp de buitenkant van de toekomstige Zetor. <br /><em>Foto: Henk Riswick</em>
Pininfarina ontwierp de buitenkant van de toekomstige Zetor.
Foto: Henk Riswick

Showmodel met led-verlichting en glazen dak

Behalve glooiende lijnen heeft de trekker veel led-verlichting en een compleet glazen dak. Het chassis is het Maxterra-prototype van enkele jaren geleden. Het is een lege huls; alleen bedoeld om de dieplader op en af te rijden van show naar show. Zo is er geen koeling op de motor gemonteerd en is de cabine niet ingericht. Dat is de reden dat de cabine dicht blijft en geblindeerd is.

Op 10 september is het TREKKER Festival. Bent u er ook bij?

Of registreer je om te kunnen reageren.