Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Trekkerfabrikant Steyr vernieuwt Profi- en Multi-serie

Steyr presenteerde zowel zijn vernieuwde Profi- als de Multi-serie. Beide trekkermodellen zorgen voor 40% van de omzet van het CNH-merk uit St. Valentin in Oostenrijk.

Bij de Profi op de foto valt de grill op. Deze heeft nu dezelfde styling als de grill op de grote Terrus-serie. Er zijn nu 4 viercilinders en 1 zescilinder in de serie. De zwaarste viercilinder van 107 kW (145 pk) is nieuw.

De Multi-serie is qua uiterlijk weinig verandert, maar onder de kap en qua bediening des te meer.</p>
<p><em>Foto: Frits Huiden</em>
De Multi-serie is qua uiterlijk weinig verandert, maar onder de kap en qua bediening des te meer.

Foto: Frits Huiden


De wielbasis is iets langer met 2.684 millimeter. De draaicirkel bleef met 10,8 meter echter hetzelfde als die van de oude viercilindermodellen.

Op de nieuwe armleuningbediening in de Multi-serie zit de multihendel, een joystick voor de voorlader en knoppen voor de nieuwe transmissie-automatiek.</p>
<p><em>Foto: Frits Huiden</em>
Op de nieuwe armleuningbediening in de Multi-serie zit de multihendel, een joystick voor de voorlader en knoppen voor de nieuwe transmissie-automatiek.

Foto: Frits Huiden


De Multi-serie is niet veranderd qua design, maar kreeg wel een geveerde vooras, transmissie-automatiek en een armleuningbediening met multihendel en joystick voor de voorlader met transmissiefuncties. De armleuning kan snel wegklappen om rechts uit te stappen. Binnenkort toont Case IH zijn versies van deze Steyr-trekkers.

Eén reactie

  • kleine boer

    Jammer dat er geen 6 cil meer is van rond de 125pk maar gelijk 1 van 145 pk of meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.