Mechanisatie

Nieuws

Ook Kongskilde niet naar ATH

Werktuigenfabrikant Kongskilde Agro heeft besloten niet deel te nemen aan de tweejaarlijkse mechanisatiebeurs Agrotechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen.

Dat heeft de Deense fabrikant besloten na overleg met haar Nederlandse dealers. De fabrikant en de dealers zijn van mening dat de huidige opzet, een buitenbeurs, gecombineerd met het tijdstip, niet voldoet. "De maand september is de maand waarin veel oogstwerkzaamheden plaatsvinden. Veel potentiële Kongskilde-klanten zijn dan te druk met de oogst om de beurs te kunnen bezoeken," aldus Harry Terpstra, area manager bij Kongskilde. Op de eerste drie edities van ATH was Kongskilde wel aanwezig. "Als de opzet van de beurs wordt aangepast, bijvoorbeeld naar een binnenbeurs in de wintermaanden, is Kongskilde bereid weer deel te nemen, aldus Terpstra.

Ook John Deere niet naar ATH

Kongskilde is niet de eerste die verstek laat gaan op de ATH. Twee weken terug kondigde John Deere ook al aan af te zien van deelname, wegens ontevredenheid over het beursconcept. Fabrikanten van aardappelapparatuur zijn al vanaf 2010 af van deelname, wegens ontevredenheid over het beurstijdstip.

Overigens zijn er dit jaar ook fabrikanten op ATH die niet eerder exposeerden, waaronder Horsch, Unimog en Linde.

Of registreer je om te kunnen reageren.