Mechanisatie

[Missing text /esp/article/type/news for nl]

Tobroco wint Koning Willem I-prijs

Tobroco ontving uit handen van koningin Maxima de Koning Willem I-prijs.

De machinefabrikant won in de categorie MKB. De prijs is een beloning voor toonaangevend ondernemerschap. Tobroco komt met deze prijs in de erelijst met bedrijven als Heineken, de VDL-Groep en Friesland-Campina.

Dat Tobroco de 2-jaarlijkse prijs wint, komt volgens het juryrapport doordat het bewijst dat je als machinefabrikant prima kunt werken in Nederland, en niet hoeft te vluchten naar een lagelonenland. Daarbij weet Tobroco sterk te blijven in de stormachtige ontwikkeling die het bedrijf doormaakte. Zo bouwde het de eerste machines in 2008 nog in een varkensschuur.

2.500 compacte wielladers per jaar

Inmiddels fabriceert en ontwikkelt Tobroco jaarlijks zo'n 2.500 compacte wielladers in een moderne fabriek in Oisterwijk (Noord-Brabant) waar 140 mensen werken. Op een 2e locatie in Hongarije werken er nog eens 70. De zogenoemde Giant-wielladers, die het hoofdzakelijk in de landbouw afzet, exporteert de onderneming naar 40 landen. Een deel verlaat de fabriek in een oranje kleur, onder de merknaam Kubota.

Directeur en eigenaar Toine Brock nam de prijs in ontvangst. Hij is naar eigen zeggen 'supertrots'.

Tobroco ontving uit handen van koningin Maxima de Koning Willem I-prijs.
Tobroco ontving uit handen van koningin Maxima de Koning Willem I-prijs.

[Missing text /esp/commentform/registertocomment for nl]

[No translation for /esp/footer/disclaimer, nl]