Mechanisatie

Nieuws

Slechte start trekkerverkoop in 2016

De trekkerverkoop beleeft in Nederland de slechtste start in meer dan 10 jaar. Dat valt op te maken uit de verkoopaantallen die branche-organisatie Fedecom heeft gepubliceerd over de eerste 2 maanden van het jaar.

In totaal zijn in de eerste 2 maanden van dit jaar 285 nieuwe trekkers afgeleverd bij de eindgebruiker. Dat zijn er 33 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt neer op een daling van ruim 10%. Bovendien was vorig jaar al een slecht jaar voor de trekkerverkopers.

In heel 2015 bleef de trekkerverkoop in Nederland steken op 2.753 stuks en dat was het kleinste aantal in meer dan 10 jaar.

Fendt verkoopt 31 trekkers minder

In de eerste 2 maanden van vorig jaar was er vooral sprake van een kleinere afzet bij Fendt, John Deere en bij Valtra. De verkoop van Fendt in Nederland zakte de eerste 2 maanden van vorig jaar naar 76 stuks, tegen 107 stuks in dezelfde periode van 2014. Daarmee beleeft Fendt de slechtste start in meer dan 10 jaar.

John Deere ziet verkoop met 23 stuks dalen

Bij John Deere zakte de verkoop van 80 stuks in 2014 naar 57 stuks in januari en februari 2015. Het groengele merk kende in februari 2010 een nog veel slechtere start van het jaar met 37 verkochte trekkers. In de 4 jaar daarvoor werden van dit merk zelfs 110 tot 200 trekkers in de eerste twee  maanden verkocht. In september 2010 werd bekendgemaakt dat John Deere de samenwerking stopte met de Nederlandse importeur Louis Nagel.

Valtra verkoopt maar 7 trekkers in eerste 2 maanden

Valtra beleefde begin vorig jaar ook een slechte start. De verkoop zakte tot 7 stuks in twee maanden, terwijl in de jaren ervoor zo'n 20 tot 30 trekkers werden verkocht in deze periode.

Of registreer je om te kunnen reageren.