Mechanisatie

Nieuws

Handigheidje: Toolcarrier voor bezem en schep

Agrarische studenten hebben een nieuw product ontworpen: de Toolcarrier. Dit is een klem voor schep of bezem die je magnetisch op de trekker, machine of spant plakt.

Door de magneet plak je de Toolcarrier aan alles wat van metaal is, bijvoorbeeld de trekker, machine werktuig of zelfs spant. De klem is ontworpen voor steelgereedschappen zoals een bezem en schep. Door het klikmechanisme plaats je de steel eenvoudig in- en uit de houders.

De ondernemers bieden setjes van 2 klemmen aan, zodat deze recht en degelijk hangen. De Toolcarrier kost per set €24,95. De klemmen zijn geschikt voor steeldiktes van 30 tot 40 millimeter.

Handigheidje: Toolcarrier voor bezem en schep

Van studieproject tot eigen bedrijf

Het begon als studieproject, maar wegens succes beginnen de 6 studenten een eigen bedrijf. De ondernemers verkochten tot nu toe zo'n 200 setjes. Dit aantal hopen zij dit jaar te vergroten tot ongeveer 2.500 setjes. Zij hebben nu afzetkanalen en doen aan marketing. Ook richten zij zich op meer sectoren als gemeentes, nutsbedrijven, scheepvaart en de bouw. Over een paar jaar zal de Toolcarrier beschikbaar worden in het buitenland.

Prijs voor jonge ondernemers

Onlangs won het jonge bedrijf het Venture Café dat werd georganiseerd door Jong Ondernemen en J.P. Morgan. Hier kwamen 8 teams van verschillende hogescholen in Nederland bijeen. Simpel gezegd moesten zij hier banken en investeerders overtuigen te investeren en hun plannen verder uitwerken. Nu Toolcarrier won, gaan zij naar de Benelux finale als afgevaardigde van Nederland. De ondernemers werken nu aan een doorstart als bedrijf en verwachten dit binnen twee maanden rond te hebben.

Handigheidje: Toolcarrier voor bezem en schep

Of registreer je om te kunnen reageren.