Mechanisatie

Nieuws

CNH Industrial ziet winst en omzet slinken

CNH Industrial heeft het afgelopen kwartaal $2,1 miljard omzet (€1,8 miljard) geboekt met de verkoop van trekkers en combines. De omzet is daarmee ten opzichte van vorig jaar met 18% gedaald.

De winst halveerde ruimschoots tot omgerekend €79 miljoen. Het bedrijf achter New Holland, Case-IH en Steyr heeft last van druk op boereninkomens.

De wisselkoersen zaten ook tegen, vooral in Zuid-Amerika. Een lagere waarde voor zowel de Braziliaanse real als Argentijnse peso maakte de import van Europese of Amerikaanse machines duurder voor lokale boeren. Omzet en winst in deze munten vallen bovendien in dollars lager uit. Bij gelijkblijvende wisselkoersen was de omzet nog altijd 14% gekrompen.

Minder machines verkocht in Noord-Amerika en Brazilië

CNH Industrial schrijft in de kwartaalrapportage dat minder machines zijn verkocht aan de akkerbouw in Noord-Amerika en Brazilië, maar meer in Australië. CNH Industrial behoort met John Deere en Fendt-moeder AGCO tot de grootste agrarische machinebouwers. CNH Industrial is een Nederlandse NV, maar heeft als officiële hoofdvestiging Londen en wordt vanuit de VS aangestuurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.