Mechanisatie

Nieuws 5 reactieslaatste update:30 mrt 2016

Vogel & Noot in de problemen

Vogel en Noot, de Oostenrijkse fabrikant van grondbewerkings- en zaaimachines, zit in financiële problemen. Zo zou de fabriek nauwelijks meer machines afleveren en vooral niet in staat zijn om nog grondstoffen in te kopen.

Dat blijkt uit diverse geruchten uit de markt. Ook op internetfora wordt geklaagd over de lange wachttijd voor nieuwe machines die zouden worden afgeleverd.

Volgens een buitenlandse bron zou de oorzaak liggen bij mismanagement van het moederbedrijf in Rusland en de forse waardedaling van de Russische munt. Desondanks grijpt het moederbedrijf, het Russsiche Tractor Plants, niet in. Het gevolg is dat het management van het Oostenrijkse Vogel & Noot het bedrijf opnieuw moet financieren. En dat lijkt vooralsnog niet te lukken.

De Nederlandse importeur, Mechan Groep in Achterveld, bevestigt de leveringsproblemen en heeft inmiddels alle dealers op de hoogte gebracht. Voor de machines die niet (meer) of te laat worden geleverd, zoekt de importeur een passende oplossing.

Gigantisch concern

De eigenaar van Vogel & Noot, het Russische Tractor Plants, is een gigantisch concern waarin 17 grote fabrikanten zijn ondergebracht. Die maken onder meer trekkers, landbouwmachines, rupstrekkers, tanks en ander wapentuig, grondverzetmachines en treinen. Sinds 2009 maakt het Oostenrijkse Vogel & Noot deel uit van dit concern.

 

Aanvulling 30 maart 2015: Vogel & Noot bevestigt de financiële problematiek en de leververtragingen, maar verwacht in april 2016 de financiën weer op orde te hebben, zo verklaart het bedrijf in een bericht op de Duitse Profi-website.

Laatste reacties

 • rderegt

  deze dealer is in ieder geval niet op de hoogte gesteld door Mechangroep...

 • siebe251

  Vogel in Noot?

 • info36

  Beter klein en zelfstandig dan groot en afhankelijk van....

 • agratax(1)

  Is dit de voorbode van wat ons nog te wachten staat met al de Russische investeringen in onze economie? De Amsterdamse ZuidAs en de Grachtengordel is vergeven met Russische (investerings)maatschappijen, omdat de belastingen op multinationals zo lekker laag zijn in Nederland.

 • pinkeltje

  Maak je vooral afhankelijk van een Russische oligarch. Casino kapitalisten!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.