Mechanisatie

Nieuws laatste update:8 mrt 2016

Generatiewisseling bij Dutch Power Company

Dutch Power Company, bouwer van landbouwmachines, is met hulp van ABN Amro Participaties overgenomen door Peter Mouthaan. Die heeft een meerderheidsaandeel in het familiebedrijf; ABN Amro Participaties wordt grootaandeelhouder. Vader Bert Mouthaan verkoopt zijn aandelenpakket.

Dutch Power Company is het moederbedrijf van Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex. Hun gezamenlijke omzet bedraagt €35 miljoen. De bedrijven zijn gespecialiseerd in grondbewerkingsmachines die op basis van gps-technieken autonoom werken (innovatieve mechatronica), en verder in machines voor  berm-, groen- en slootonderhoud. Het bedrijf zegt in een persbericht kansen te zien om de innovatieve producten verder in Europa af te zetten. Speerpunten zijn het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Benelux, Duitsland en Polen.

Directeur Mouthaan (38) zegt dat  Nederland bekend staat om innovatieve oplossingen. Hij signaleert een grote interesse uit het buitenland voor zijn nieuwe producten. "We zullen moeten investeren om die interesse om te zetten in sales", aldus Mouthaan. Hij voegt daar aan toe dat het doel van de investering van ABN Amro Participaties ook is om als bedrijf te kunnen groeien.

Zelfrijdende trekker

De Conver Greenbot, een zelfrijdende trekker, is een van de machines die het bedrijf ontwikkelde. Deze trekker kan werkzaamheden met veel herhalingen geautomatiseerd uitvoeren. De machine is inzetbaar in de fruitteelt, de tuinbouw, de akkerbouw en ook op bijvoorbeeld golfterreinen of gemeentelijk groen.

Foto

  • Peter Mouthaan, de nieuwe generatie aan het roer bij Dutch Power Company.

    Peter Mouthaan, de nieuwe generatie aan het roer bij Dutch Power Company.

  • De autonome Greenbot, nog oranje in de testfase. <br /><em>Foto: Henk Riswick</em>

    De autonome Greenbot, nog oranje in de testfase.
    Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.