Kubota-werktuigen gefaseerd in Nederland MechanisatieNieuws

Kubota-werktuigen gefaseerd in Nederland

Vanaf februari 2016 zijn ook de oranje gekleurde Kubota-werktuigen via de Nederlandse Kubota-trekkerdealers verkrijgbaar. Dat maakte Kubota Nederland deze week bekend. Niet alles komt in één klap vrij, maar in drie fasen. Dat heeft mede te maken met de opbouw van het dealernetwerk.

Kubota onthulde zijn werktuigenlijn in september 2014. Feitelijk zijn het allemaal Kverneland– en Vicon-werktuigen in een andere kleur, maar omdat het Kverneland/Vicon-werktuigengamma zo omvangrijk is, worden de Kubota-werktuigen in drie fasen geïntroduceerd.

Fase 1 (nu) is dat de eenvoudige werktuigen beschikbaar komen. Daaronder alle hooibouwmachines en de eenvoudige kunstmeststrooiers; doorgaans betreft dit de Vicon-machines van de Kverneland Group. Tijdens Agrotechniek Holland in september 2016 (fase 2) geeft Kubota de volgende machinegroep vrij voor de Nederlandse markt. Dat zijn hoofdzakelijk de grondbewerkingswerktuigen: ploegen, koppeggen en zaaimachines. En tot slot geeft Kubota in fase 3, februari 2017, de complexere en duurdere machines vrij voor de Nederlandse markt, zoals de spuiten en weegstrooiers.

Groei naar 6 à 7 procent marktaandeel

De heel grote Vicon/Kverneland-werktuigen – met een vermogensbehoefte van minimaal 200 pk – worden voorlopig niet in Kubota-oranje leverbaar omdat de fabrikant in dat segment geen trekkers maakt. Ook typisch West-Europese werktuigen worden niet in Kubota-kleur leverbaar, denk aan de opraapwagens en de perswikkelcombinaties (Vicon Fastbale).

De distributie, verkoop en service van de Kubota-werktuigen verloopt via de Kverneland Group Benelux in Dronten. Die zal (mede) bepalen welke van de Kubota-dealers welke productgroep mag en kan verkopen, en daar service aan kan verlenen. Met name voor de werktuigen uit fase 3 zal een strengere selectie gelden omdat Kubota daar een hoog niveau van serviceverlening verlangt. Momenteel telt Nederland 17 Kubota-trekkerdealers. Kubota Nederland wil dat de komende twee jaar fors uitbreiden, en mikt op minimaal 6 à 7 procent marktaandeel over drie jaar bij de landbouwtrekkers.

Beheer
WP Admin