Mechanisatie

Nieuws

BLW-overlaadwagen met AVR-DNA

Constructiebedrijf Berkers Techniek uit Deurne (Noord-Brabant) en mechanisatiebedrijf Agri Maas uit Elsloo (Limburg) hebben gezamenlijk een overlaadwagen ontwikkeld.

Berkers Techniek bouwt kippers, bemestertanks en carriers onder het merk BLW. Agri Maas is onder meer dealer van AVR. De overlaadwagen bestaat uit een BLW-chassis, een AVR Falcon stortbak met reinigingsrollen. Aan de stortbak is een BLW-kiepbak gemonteerd. De achteras en hydraulische besturing zijn afkomstig van een AVR Spirit 9200 aardappelrooier, de brede banden komen van een AVR Puma 3 zelfrijdende rooier. De afvoerband is gebaseerd op de ringelevator van een Puma.

Het prototype is afgelopen seizoen getest in diverse gewassen, zoals aardappelen en wortelen.

Agri Maas en Berkers Techniek in gesprek met AVR

Rooierfabrikant AVR overweegt de wagen onder AVR-vlag te gaan vermarkten, omdat het overladen van aardappelen bij veld-/erf-transport een trend is in België. AVR heeft nog geen overlaadwagens of overlaadstations in zijn productfolio. Begin 2017 gaan Agri Maas en Berkers Techniek daarover in gesprek met AVR. De prijs is nog niet bekend.

Loonbedrijf Van Eijck uit Alphen (Noord-Brabant) testte de overlaadwagen onder meer bij af-landlevering van wortelen. - Foto: Simon van Eijck
Loonbedrijf Van Eijck uit Alphen (Noord-Brabant) testte de overlaadwagen onder meer bij af-landlevering van wortelen. - Foto: Simon van Eijck

Of registreer je om te kunnen reageren.