Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Volvo BM terug van weggeweest?

Op de Zweedse landbouwbeurs Elmia stond een bijzondere verschijning: een Volvo BM 7664. De trekker is gebouwd door een onderdelenleverancier die onder andere Volvo BM-onderdelen levert. De nieuwe Volvo BM is een eenmalige productie.

De bijzondere trekker was te vinden op de stand van de Zweedse onderdelenleverancier Olssons I Ellös. Olssons bouwde de trekker zelf en gaat ermee showen op beurzen in Europa. Het bedrijf wil zo onder de aandacht brengen dat het nog actief is in het leveren van Volvo BM-onderdelen. Naast het zoeken van publiciteit, getuigt de trekker ook van passie voor het merk. De eigenaar vertelt dat tijdens een gesprek de vraag naar boven kwam: hoe zou de Volvo BM-trekker er vandaag de dag uitzien als de productie 30 jaar terug nooit was gestopt? "Die gedachte bleef ons maar bezighouden. Toen besloten we die hedendaagse Volvo BM maar gewoon zelf te bouwen”, zegt Olssons.

<em>Foto: Olssons I Ellös</em>
Foto: Olssons I Ellös

7,6 liter zescilindermotor

De trekker heeft een 7,6 liter TD6762-IC-zescilindermotor van 187 kW (255 pk), staat op 650/65 R38-banden achter en 540/65 R28 voor, en hij weegt 6.030 kilo. Olssons: "Iedereen werkte mee aan het project en bracht ideeën in. Het was simpelweg te leuk om niets te doen."

Het blijft bij één trekker, zegt Olssons. De Volvo BM is op verschillende landbouwbeurzen in Europa te zien.

Laatste reacties

 • maxisprint

  ideale trekker voor voorjaarswerk: veel vermogen en weinig gewicht.

 • ed12345

  Spijtig dat zo'n goed merk (was wel een beetje aan de prijs)er mee stopte Maar ja zo zijn er meer Wie had ooit kunnen geloven dat er geen echte Ford's meer gemaakt zouden worden Of dat International uiteindelijk ooit in hadden van Fiat zou vallen

 • HJ O R

  Bij Ford en Fiat waren er veel kwaliteits en moderniserings problemen, dat was niet vol te houden, er moest iets gebeuren.
  Wat er bij International speelde weet ik niet.

 • steijvers

  Bij International was het probleem dat de truck afdeling in de U.S.A. te veel verlies gemaakt heeft, en de landbouw afdeling mee getrokken heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.