Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Nieuwe Deere 6R tikt 300 pk aan

John Deere presenteerde vandaag twee nieuwe topmodellen uit de 6R-serie aan de pers. Het betreft de typen 6230 R (230 pk) en de 6250 R (250 pk). Nieuw: rijhendel, cabine en motor.

Eindelijk is het zover: John Deere bouwt in zijn nieuwe trekkers een multifunctionele rijhendel. Of, zoals John Deere zelf stelt tijdens de persconferentie, "We luisteren goed naar de wensen van onze klanten, en spelen daar nu op in." Toch wel bijzonder, als je beseft dat het één van de laatste trekkerfabrikanten is die een multifunctionele rijhendel aanbiedt. Bijna alle Europees georiënteerde trekkermerken gingen Deere voor.

De nieuwe bediening met de multifunctionele rijhendel heet bij John Deere CommandPro. De Amerikaanse fabrikant werkte ongeveer vier jaar aan de ontwikkeling van deze doordachte bediening. <em>Foto's: John Deere</em>
De nieuwe bediening met de multifunctionele rijhendel heet bij John Deere CommandPro. De Amerikaanse fabrikant werkte ongeveer vier jaar aan de ontwikkeling van deze doordachte bediening. Foto's: John Deere

Qua bediening lijkt de rijhendel veel op die van Fendt. Met de rijhendel bedien je - halve de transmissie - ook het motortoerental, twee cruisecontrols en de omkeerschakeling. Daarnaast kun je een elftal functies willekeurig toewijzen aan knoppen en (tuimel)schakelaars, onder meer Isobus, hydrauliek, aftakas en de stuurautomaat. De rijhendel is qua manoeuvreerwerk door elkaar te gebruiken met het (nu echte!) rijpedaal. Zoals het nu lijkt een echt geslaagd intuïtief bedieningsconcept waar klanten op zitten te wachten.

Ook aan de achterkant van de CommandPro-rijhendel vinden we vrij toewijsbare knoppen, voor diverse functies als aftakas, hydrauliek, Isobus en stuurautomaat.
Ook aan de achterkant van de CommandPro-rijhendel vinden we vrij toewijsbare knoppen, voor diverse functies als aftakas, hydrauliek, Isobus en stuurautomaat.

Net 300 pk

John Deere toonde deze rijhendel vandaag in Mannheim bij de introductie van twee nieuwe 6R-modellen, de 6230 R en de 6250 R. Beide trekkers, met vermogens van 230 en 250 pk nominaal, zijn de sterkste typen uit de 6R-serie. Beide hebben een powerboost (extra vermogen dat vrijkomt bij transport- en aftakaswerk) ter grootte van 40 pk. Het sterkste model tikt daarmee net de 300 pk-grens aan. Met de combinatie van zóveel paardenkrachten en een eigen gewicht van 'slechts' 9,3 ton mikt Deere op loonwerkers en grotere akkerbouwers.

Volop geheimzinnigheid tijdens de onthulling... Maar het uiterlijk is niet zo heel bijzonder: een leek ziet daar de gewone John Deere 6R staan.
Volop geheimzinnigheid tijdens de onthulling... Maar het uiterlijk is niet zo heel bijzonder: een leek ziet daar de gewone John Deere 6R staan.

John Deere wijzigde ten opzichte van de huidige 6R veel details. Zo is de dakrand wat anders, er kunnen grotere wielen onder (achter tot 710/70 R42) en de fronthef is verzwaard en fraaier geïntegreerd met het chassis. Ook bijzonder: deze nieuwe 6R heeft weer een derde cabinestijl aan de linkerkant en daarmee een kleinere deur bij de instap. Rechts blijft de deur wel een grote, zoals voorheen.

Meer weten? Lees alle details de komende weken in de magazines Boerderij en TREKKER.


 • Hier de nieuwe 6250 R op de rollentestbank om de remmen en het vermogen te testen. Bijzonder: de cabine heeft weer een B-stijl aan de linkerkant.

  Hier de nieuwe 6250 R op de rollentestbank om de remmen en het vermogen te testen. Bijzonder: de cabine heeft weer een B-stijl aan de linkerkant.

 • Achter past een overmaat banden aan de 6R, tot 710/70 R42. Dat zijn banden van 2,15 meter hoog.

  Achter past een overmaat banden aan de 6R, tot 710/70 R42. Dat zijn banden van 2,15 meter hoog.

 • Zo ziet het interieur eruit. Het is zoals we van John Deere gewend zijn: strak, modern, chic, en je voelt je de koning te rijk met deze heldere, degelijke bekleding.

  Zo ziet het interieur eruit. Het is zoals we van John Deere gewend zijn: strak, modern, chic, en je voelt je de koning te rijk met deze heldere, degelijke bekleding.

 • Het topmodel, de 6250 R, heeft nominaal een vermogen van 250 pk. Met boost tikt hij net de 300 pk aan. En dat maakt deze trekker de sterkste 6R tot nu toe.

  Het topmodel, de 6250 R, heeft nominaal een vermogen van 250 pk. Met boost tikt hij net de 300 pk aan. En dat maakt deze trekker de sterkste 6R tot nu toe.

Eén reactie

 • farmerbn

  Kun je er ook 5 of 7 jaar schadevrij mee rijden? Grotere wielen zijn gunstig want die gaan langer mee want je vervangt met die trekkers eerder de turo dan de banden.

Of registreer je om te kunnen reageren.